Hopp til innhold

Her er Bruce Springsteen i «Lilyhammer»

Steven Van Zandt klarte noe stjerneregissør Martin Scorsese aldri fikk til - å få Bruce Springsteen til å bli skuespiller. Her er de første bildene av «The Boss» i Lilyhammer.

Bruce Springsteen i Lilyhammer

BEGRAVELSESAGENT: Rockestjerna Bruce Springsteen spiller begravelsesagent i siste episode av Lilyhammer 3.

Foto: Pål Bugge Haagenrud

Bruce Springsteen i Lilyhammer

THE BOSS: Flere store regissører har prøvd å få Bruce Springsteen på rollelisten, men han har takket nei til samtlige. Før nå.

Foto: Pål Bugge Haagenrud

I kveld klokken 21.35 har «Lilyhammer» sesong tre premiere på NRK1, der «Little Steven» Van Zandt blir å se sammen med en rekke kjente norske og internasjonale skuespillere.

Hele den nye sesongen blir publisert allerede i dag.

Tidligere i år kom nyheten om at Van Zandt har fått med seg Bruce Springsteen til den tredje sesongen.

  • Se video i bunnen av saken!

Springsteen blir ikke å se før den siste episoden, som Little Steven for øvrig har regi på. Den nybakte regissøren sier han er fornøyd med musikerkollegaens tolkning.

– Han var veldig god, faktisk. Det var på tide at han prøvde seg som skuespiller, jeg har prøvd å få ham med flere ganger.

Aldri vært skuespiller

For det har ikke vært lett for Van Zandt å overtale Springsteen, til tross for at sistnevnte er en uttalt fan av serien.

Rockestjerna har blitt spurt om å stille som skuespiller flere ganger. Av «alle de store», skal man tro Lilyhammer-generalen. Men «The Boss» har alltid takket nei.

– Han har aldri vært skuespiller før. Han har gjort en liten gjesterolle som seg selv, men aldri hatt en skikkelig rolle.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lilyhammer

GJENGEN: Little Steven har hentet inn venner fra øst og vest i Lilyhammer. Med Bruce Springsteen på sin høyre hånd, og Sopranos-skuespiller Tony Sirico på sin venstre, er det vanskelig å si noe annet enn at Lilyhammer 3 er stjernespekket.

Foto: Rubicon

Sa nei til Scorsese

Springsteen har sagt nei til alle, til tross for at blant annet Martin Scorsese har spurt om å få han på rollelista.

– Alle har vært etter ham, og da mener jeg alle. Scorsese og hele gjengen.

– Hvordan fikk du ham til å gjøre det?

– Jeg tror han stoler på meg. Jeg har vært produsent på platene hans og jeg har vært vennen hans i mange år.

– Ingen kjenner han bedre enn meg. Kanskje kona, men jeg er ikke sikker.

Spiller begravelsesagent

Springsteen skal kun være med i én episode. Grunnen til det er at han ikke hadde tid til noe annet.

– Han er med i den siste episoden. Jeg hadde han bare i et par dager. Den rollen jeg skrev til ham er veldig viktig for plottet. Men den er også skrevet med det i bakhodet at han er ny som skuespiller.

Van Zandt vil nødig røpe hva som skjer i den siste episoden, men kan fortelle hvilken rolle Springsteen har.

– Hans offisielle jobb er begravelsesagent. I tillegg er han min bror. Mer vil jeg ikke si.

Bruce Springsteen i Lilyhammer

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK