Hopp til innhold

Her blir Miss Colombia fratatt kronen som Miss Universe etter tabbe

En tabbe fra verten under søndagens «Miss Universe»-kåring førte til noen svært pinlige minutter da feil vinner ble ropt opp.

En tabbe fra kveldens vert gjorde at feil vinner ble ropt opp under søndagens Miss Universe.

– Ok, folkens, jeg må beklage. Sølvvinner er Miss Colombia.

Slik begynte komiker og kveldens vert Steve Harvey den flaue veien mot å forklare sin blemme. Kort tid før hadde han lest feil fra talekortene sine og annonsert Ariadna Gutierrez fra Colombia som vinner av «Miss Universe»-kåringen som fant sted i Las Vegas søndag.

Filippinsk seier

Tårevåte gledesscener og fanfare hadde fulgt annonseringen. Kronen ble plassert på toppen av den kolombianske jentas hode og hun tok imot ovasjoner fra publikum mens hun vinket stolt med hjemlandets flagg.

Deretter kom forvirringen både blant publikum og deltakere, så sjokket. Hjerteskjærende gisp gikk gjennom salen da Harvey la til i kontrabeskjeden sin:

– Miss Universe 2015 er Filippinene.

En sjokkert Pia Alonzo Wurtzbach, en høyt profilert skuespillerinne og TV-vertinne i Filippinene, gikk tilbake på scenen. Kronen ble løftet fra Guiterrez sitt hode og plassert på hennes. Fanfaren begynte igjen og den egentlige vinneren kunne nå ta imot ovasjonene.

– Ikke la det gå utover damene

Harvey forsøkte å forklare tabben sin til et forfjamset publikum og ble møtt av både jubel og buing.

– Det er dette som sto på kortene. Jeg tar ansvar for dette. Det var min feil, det sto på kortene, sa han.

– Det var min feil, men fortsatt en fantastisk kveld, la han til og oppfordret publikum til å «ikke la det gå utover damene».

Nyheten om tabben spredte seg raskt på sosiale medier og Wurtzbach ønsket sin kolombianske rival alt vel etter kåringen.

– jeg er lei meg. Jeg tok ikke kronen fra henne og jeg ønsker alt vel i hva enn hun bestemmer seg for å gjøre etter kåringen, sa hun til reportere etterpå.

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)