Hopp til innhold

Hasselhoff tar opp kampen mot Skavlan

– Jeg kommer hit som David, og du er Goliat, sa den tidligere Baywatch-stjerna David Hasselhoff til Fredrik Skavlan under opptaket til kveldens talkshow. Hasselhoff skal selv i gang med et svensk talkshow.

Fredrik Skavlan og David Hasselhoff

David Hasselhoff (t.h.) skal ta opp kampen mot Fredrik Skavlan om den svenske talskshowtronen.

Foto: Monkberry

Mannen bak det som trolig er tidenes mest sette TV-serie, Baywatch, gjester kveldens Skavlan som utfordrer. David Hasselhoff skal nemlig i gang med et eget talkshow på svenske TV3.

– Jeg er her for å snakke med deg om talkshow, gliste den framoverlente og nybakte talkshowstjerna til talkshowkongen Skavlan under gårsdagens opptak.

Bakgrunnen for at «The Hoff», som han kalles, skal i gang med et eget program for svenskene, er en idé fra de svenske komikerne Filip Hammar og Mikael Svensson.

Tanken er at Hasselhoff skal møte og intervjue svenske kjendiser, og programmet har premiere i februar.

– Jeg vil ikke komme inn som Jay Leno. Jeg vil gjøre innslag ute på gatene, undercover. Jeg vil gjøre ting som ikke er vist på svensk TV før, sa Hasselhoff i et intervju med svenske Aftonbladet nylig.

– Hasselhoff til Skavlan, Skavlan til Hasselhoff

En av ingrediensene i Hasselhoffs talkshow er blant annet Skavlan selv.

– Det var naturligvis en del av avtalen. Hasselhoff til Skavlan, Skavlan til Hasselhoff, sier en pressetalsmann for TV3 til Aftonbladet.

Skavlan skal kun delta i én episoden, og hva han skal gjøre der er hemmelig inntil videre, men Hasselhoff selv ønsker å være morsom og original, later det til.

– Mitt talkshow kommer til å bli som ditt, bare morsomt, sa han til Skavlan.

Fikk publikum til å le

David Hasselhoff i samtale med Åsa Waldau hos Skavlan.

– Hvem er du? Hvorfor er du berømt? spurte David Hasselhoff den ikke helt ukjente Åsa Waldau om. Skavlan selv og gjest Nikolaj Lie Kaas brøt ut i latter under seansen.

Foto: Monkberry

Et grep han ønsker å prøve ut, er å finne ut mest mulig om dem han snakker med.

Det vakte stor latter i Skavlan-studioet da han ville ha den ikke ukjente Åsa Waldau, kjent som «Kristi brud», til å forklare sin egen bakgrunn.

– Hvem er du? Hvorfor er du berømt? prøvde han seg mot Waldau, til stor latter fra både publikum og gjester.

– Det ville ta evigheter å forklare, smilte Waldau tilbake.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober