Hopp til innhold

Harr: Kjempestor interesse for «Vikings»

LOS ANGELES (NRK): Thorbjørn Harr er blant nordmennene som befinner seg i Hollywood denne helga, men ikke i anledning Oscar-utdelingen. Han er i byen for å feire sesongpremieren på «Vikings».

Skuespiller Thorbjørn Harr spiller svensk høvding i historiedramaet «Vikings». NRK møtte ham i Los Angeles i forbindelse med premieren på andre sesong av serien.

I VESTERLED: Thorbjørn Harr har tatt turen til Los Angeles for å markere en ny sesong av vikingdramaet han spiller i.

Thorbjørn Harr

ORIGINAL GOTH: Thorbjørn Harr som gøterhøvdingen Jarl Borg i Vikings.

Foto: Vikings / Tumblr

– Det er kjempestor interesse for Vikings, og folk her kjenner til serien, sier Thorbjøn Harr til NRK.

Les: – Det gikk med mye eget blod | – «Vikings» var ren høydetrening

Han er i Los Angeles for å markere premieren på andre sesong av TV-kanalen Historys dramaserie, der han spiller gøterhøvdingen Jarl Borg.

Les også: «The Act of Killing»-produsent til NRK: Vi blir veldig skuffa hvis vi ikke vinner Oscar i natt

– Oppdatert på hva som skjer i Norge

Harr merker stor interesse for vikinger og det nordiske i amerikansk filmbransje om dagen.

– Jeg merker at det er en interesse for vikinger, det har blitt en slags ny trend, føler jeg. Og det er jo gøy for oss i Skandinavia, som man sier her borte.

Ytring: Vikingene er maskuline ikoner

Han mener tendensen føyer seg inn i interessen for nordisk krim og TV-drama de senere år.

– Det er en veldig stor interesse for film fra Skandinavia. Alle er opptatt av hva som skjer i Norge, Sverige og Danmark. Amerikanerne vet om toppnavnene blant regissører og skuespillere i Norge, og de er oppdatert på hva som skjer, forteller Harr.

– Egen spenning i byen

Selv om det er Oscar-utdeling denne helga, bedyrer nordmannen at hans eget besøk i Los Angeles ikke har noe med prisfesten å gjøre.

– Det er faktisk tilfeldig. Jeg er her på grunn av premieren til Vikings. Men jeg vet jo ikke om produsentene har lagt det til nå for å skape ekstra blest rundt prosjektet, medgir Harr, som har merket at prisutdelingen setter sitt preg på byen.

– Jeg merker at det er en egen spenning i byen nå. Alle vet at det er Oscars, og alle mine skuespillerkolleger lurer på hvilke fester de skal på, sier Harr.

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.