Hopp til innhold

Thorbjørn Harr aktuell for «House of Cards»

NRK kjenner til at den norske skuespilleren Thorbjørn Harr har prøvespilt for en rolle i Netflix-serien «House of Cards».

Thorbjørn Harr

AKTUELL FOR «HOUSE OF CARDS»: Etter hva NRK erfarer har Thorbjørn Harr prøvespilt for «House of Cards». Selv vil han ikke bekrefte noen ting.

Foto: Hilde Bjørnskau / NRK

– Det vil jeg ikke kommentere, sier skuespilleren selv da NRK ringer ham.

Thorbjørn Harr

GØTERHOVDING: Thorbjørn Harr i «Vikings».

Foto: Vikings / Tumblr

Det er ikke klart hvilken rolle skuespilleren er aktuell for eller hvor stor sjanse han har for å få rollen i den prisbelønte dramaserien.

Oppdaget i «Vikings»?

Thorbjørn Harr var i Hollywood i mars i anledning sesongpremieren for dramaserien «Vikings».

Den gangen fortalte han at han merket en stor interesse for TV-kanalen Historys dramaserie, der han spiller goterhøvdingen Jarl Borg.

– Jeg merker at det er en interesse for vikinger, det har blitt en slags ny trend, føler jeg. Og det er jo gøy for oss i Skandinavia, som man sier her borte, sa Harr til NRK da.

– Kan bety veldig, veldig mye

Kanskje er det nettopp deltakelsen i «Vikings» som har åpnet nok en dør i USA for skuespilleren, som altså nå kan få en rolle i ett av Netflix' mest sette programmer.

– Det er en av de mest kritikerroste og mest omtalte nye TV-seriene. Å vise seg fram der kan bety veldig, veldig mye for karrieren til Harr, sier «Filmbonanza»-programleder Vegard Larsen.

LES OGSÅ:

Thorbjørn Harr i Serieuniverset

EN VIKING I HOLLYWOOD: Se Thorbjørn Harr fortelle om rollen sin i TV-serien «Vikings» her.

Se traileren til sesong to av «House of Cards»:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober