Hopp til innhold

Har du en hitlåt i skuffen?

Har du laget en potensiell hitlåt? NRK skal lage et nytt TV-program, og er på jakt etter nye hitmakere.

The Hit

NRK jakter hitlåter og trenger bidrag.

Foto: NRK

NRK er på jakt etter deg som skriver låter og som kanskje har en potensiell hitlåt i skuffen.

The Hit er navnet på et helt nytt TV-program som kommer på NRK. I The Hit leter vi etter låtskrivere med låter i alle sjangre og musikalske uttrykk.

The Hit er en konkurranse der ukjente låtskrivere får muligheten til å selge inn sin låt til en kjent norsk artist. Velger artisten din låt, vil den bli spilt inn og gitt ut.

Vi tar i mot låtskisser og demoer i form av lydopptak i mp3-format. Låta trenger ikke å være produsert i et studio, men kan leveres som et helt enkelt opptak der du synger og spiller kassegitar, piano eller lignende. Den musikalske prestasjonen er ikke viktig. Det er låtas potensial det vil lyttes til.

Fyll inn påmeldingskjemaet som du finner nedenfor. Last opp en MP3-fil samt låtens tekst. Hver søker kan sende inn flere bidrag. Både tekst og melodi må være skrevet originalt av søkeren/søkergruppen selv.

Er du 16 år eller eldre kan du delta, men dersom du er under myndighetsalder må du ha en tillatelse fra foreldre eller foresatte. Alle søkere må ha norsk statsborgerskap.

Dersom du og din låt blir plukket ut til å være med i The Hit, må du være tilgjengelig for TV-opptak en dag i løpet av de to første ukene av juni.

Frist for å sende inn skjemaet er 15. mars 2014. Alle søkere vil få tilbakemelding i månedskifte mars/april.

Fristen for deltagelse er ute og vi har derfor fjernet søknadsskjemaet.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober