Av:
Gro Lien Garbo
/
Ana Maria Borge Tveit

Drammensbandet JB and the Delta Jukes sjarmerte og varmet et frossent publikum med sin delta-blues, ispedd didgeridoo og vaskebrett på lørdagens konsert i inngangshallen til gruve 3, en av de nedlagte gruvene utenfor Longyearbyen. Vokalist Jørn Bastiansen i JB and the Delta Jukes, bekrefter at det var kaldt for de som spilte.

- Jeg har det utrolig godt og kaldt. Jeg har det kjempemoro. Gitaren holdt så det ble ikke noe problem i det hele tatt. Jeg var redd at det skulle bli surt, men det ble det ikke. Det var min største bekymring, for da blir det ikke trivelig, sier han.

Det er Longyearbyen bluesklubb som står bak bluesfestivalen. En av ildsjelene i klubben, Merethe Kvanda, sier at det bare måtte arrangeres en konsert i gruvemiljøet.

- Det er gruvedrift som er grunnlaget for bosettingen på Svalbard. Jeg synes gruven er et stilig miljø å holde en blueskonsert i, sier hun.

Fantastisk

Publikum var i hvert fall over seg, både over bluesfestivalen, med navn som Knut Reiersrud med band og Allens`s Pit på plakaten, og over gruvekonserten.

- Dette var råtøft, og en knallbra idé å ha en konsert inni i gruva. Alle lydene og alt det vi hører er fantastisk, selv om vi er inne i en lagringsal. Det er kjempebra, sier en av tilskuere.

Kulturnytt, NRK P2, 27. oktober 2003