Hopp til innhold

Glenn Close spiller i Tommy Wirkolas neste film

Finansieringen er på plass for Tommy Wirkolas neste spillefilm, «What happened to Monday». Det samme er skuespillerne Noomi Rapace og Glenn Close.

Glenn Close foran en hvit plakat

UNDER WIRKOLAS REGI: 68 år gamle Glenn Close er blitt nominert til Oscar seks ganger, og har blant annet spilt i 101 dalmatinere, Air Force One og The Stepford Wives. her under årets Tribeca Film Festival.

Foto: Charles Sykes / Ap

Wirkolas sjette spillefilm ble annonsert for et par år siden, men nå er sci-fi-filmen endelig blitt fullfinansiert av det franske selskapet SND, det skriver Variety.

Dermed er det klart for Wirkolas første spillefilm siden studiofilmen «Hansel & Gretel: Witch Hunters», som kom i 2013. Det er den første filmen i 35-åringens karriere som han ikke har skrevet selv.

På rollelisten til «What happened to Monday» står Noomi Rapace, blant annet kjent fra «Prometheus», «Menn som hater kvinner» og «Babycall», og stjernen Glenn Close, som har spilt i ikke mindre enn 73 filmer og TV-serier gjennom sin karriere.

Tommy Wirkola på norsk Oscar-fest

NY FILM: Tommy Wirkola har laget filmer som Død snø og Kill Buljo. Regissøren har vært basert i LA de siste årene, og nå går han straks i gang med sin sjette spillefilm.

Foto: Cathrine Elnan / NRK

Endret kjønn på hovedrollen

Britain BAFTA 2015 Winners Room

I NORSKE FILMER: Noomi Rapace skal spille i Wirkolas neste film «What happened to Monday», mens Jesse Eisenberg spiller i Joachim Triers kommende film «Louder than bombs».

Foto: Jonathan Short / Ap

I et tidligere intervju med NRK har regissøren Tommy Wirkola fortalt at han skrev om hovedrollen slik at den kunne passe til den svenske skuespilleren Noomi Rapace.

Hovedrollen var egentlig tiltenkt en mann, men den 35 år gamle regissøren mente filmen ville bli mer interessant med en kvinne som ledende rollefigur.

– En kvinne kan gi en ekstra edge og sårbarhet til rollen, og da jeg leste manuset tenkte jeg umiddelbart på Noomi. Vi har snakka sammen om å gjøre noe sammen i mange år, og siden vi begge ble gira på manuset bestemte vi oss for å gjøre det nå, fortalte Wirkola.

«What Happened To Monday» er en science fiction-film satt i en nær fremtid. Rapace skal spille rollene som syvlinger som kjemper for å holde seg skjult i en overbefolket verden, hvor det er strengt forbudt å ha søsken.

Wirkola tror Rapace kan få en utfordrende jobb.

– Det er klart det er en utfordring å spille syvlinger, både fysisk og mentalt, for eksempel når man må spille inn en scene med syv forskjellige synspunkter, for syv forskjellige karakterer. Det er også utfordrende med tanke på å få hver rollefigur til å skille seg ut og gjøre hver kvinne unik, men det er slike utfordringer vi liker, uttalte Wirkola til NRK.

Ifølge filmtidsskriftet Rushprint starter opptakene til filmen i Bucuresti i slutten av juli. Regissøren forteller at denne filmen skiller seg fra de tidligere prosjektene han har jobbet med.

– Som regissør er det fint å kunne gjøre nye ting, og selv om jeg har vært sci-fi-geek siden jeg var liten gutt, og absolutt ikke er grønn på sjangeren, blir dette noe nytt som jeg gleder meg til å prøve meg på.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober