Hopp til innhold

– Gud, den låten er fæl!

I lørdagens «Litt av et liv» avslører Anne-Kat Hærland at «Nytt på nytt»-vignetten var én av grunnene til at hun forlot programmet etter åtte år.

Video Nytt på nytt-gutta synger for Anne-Kat

13 år etter 'Nytt på nytt'-slakten i Dagbladet har Jon Almaas og Knut Nærum laget en egen 'Nytt på nytt'-sang spesielt for Anne-Kat Hærland. Se videoen her!

– Gud, den låten er fæl! Når man må høre den om og om igjen hver bidige uke i åtte år, går man til slutt lei, forteller Anne-Kat Hærland.

Som takk for sist gikk derfor ikke Jon Almaas og Knut Nærum glipp av sjansen til å «hylle» deres tidligere komikerkollega med en selvskrevet sang som går over nettopp denne melodien. Se video øverst i artikkelen!

Les også: Denne videoen fikk Bjarne Brøndbo til å gråte

Nett-TV: Se forrige ukes «Litt av et liv» med Bjarne Brøndbo her

Selv om hun i 2007 gikk lei, ønsker Hærland å understreke at hun til tross for exiten fortsatt er glad i sine gamle kolleger, og at hun «skylder det programmet alt».

– Jeg er bare ikke noe god til å holde på med ting i lengre tid. «Nytt på nytt» er det lengste forholdet jeg har hatt noen gang, avslører komikeren.

Les også: Anne Kat.: – Rosabloggere har mer makt enn meg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

mageplask

Dagbladets anmelder hadde ingen tro på NRKs nye humorkonsept «Nytt på nytt», og ba folk styre unna.

Foto: Faksimile: Dagbladet

Gråt etter avisslakt

I lørdagens «Litt av et liv» avslører også Anne-Kat Hærland at hun gråt da Dagbladet slaktet «Nytt på nytt»-premieren. Komikeren stengte seg inne i leiligheten resten av helgen i frykt for publikums reaksjoner.

Hærland er kjent for sine mange standup-show, samt flere vellykkede, men også noen mindre vellykkede, programmer på TV. Skal vi tro daværende Dagbladet-anmelder Håkon Moslet, kunne «Nytt på nytt» havnet i sistnevnte kategori.

Hærland var fast paneldeltager i Norges mest sette humorprogram i åtte år, men innrømmer overfor programleder Nadia Hasnaoui at troen på suksess ikke var like stor etter «Nytt på nytt»-premieren i 1999.

Les også: Moslet: – Det blir jo komisk i ettertid

– Jeg husker at prosjektleder Guri Skavlan ringte til Dagbladet-desken etter opptak og spurte om vi kunne få tilsendt anmeldelsen før avisen gikk i trykken. «Er du helt sikker på at du vil se den nå?», var svaret hun fikk, forteller Hærland.

– Da fikk vi jo det første hintet om at det kanskje ikke gikk så bra. Det var så forferdelig. Jeg begynte å grine da faksen med totalslakten kom, og jeg gråt og gråt.

Les også: – Får jeg kjenne?

Hylles av statsministeren

Anne-Kat Hærland og Eyvind Hellstrøm i "Litt av et liv"

Eyvind Hellstrøm og Anne-Kat Hærland ble gode venner da de lagde kokebok sammen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

«Heretter er det bare å holde seg langt unna NRK1 på en sen fredagskveld», startet anmeldelsen med. Dagbladets Håkon Moslet spådde ingen lysende fremtid for «Nytt på nytt», og særlig Anne-Kat fikk gjennomgå. Komikeren svarte med å stenge seg inne i leiligheten til helgen var over.

– Men det gikk jo bra. Nå jobber han i P3 og tjener mye mindre enn meg.

Både statsminister Jens Stoltenberg og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm er blant gjestene som møter opp for å hylle komikeren i lørdagens program av «Litt av et liv», som sendes på NRK1 lørdag 5. mai klokken 21.25.

Alex Rosén, Anne-Kat Hærland, Thomas Seltzer og Nadia Hasnaoui, "Litt av et liv"

Alex Rosén og Thomas Seltzer deltar også i programmet, og snakker om sitt forhold til Anne-Kat Hærland.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober