Video Nytt på nytt-gutta synger for Anne-Kat - Foto: Nyhetsspiller /

13 år etter 'Nytt på nytt'-slakten i Dagbladet har Jon Almaas og Knut Nærum laget en egen 'Nytt på nytt'-sang spesielt for Anne-Kat Hærland. Se videoen her!

– Gud, den låten er fæl!

I lørdagens «Litt av et liv» avslører Anne-Kat Hærland at «Nytt på nytt»-vignetten var én av grunnene til at hun forlot programmet etter åtte år.

– Gud, den låten er fæl! Når man må høre den om og om igjen hver bidige uke i åtte år, går man til slutt lei, forteller Anne-Kat Hærland.

Som takk for sist gikk derfor ikke Jon Almaas og Knut Nærum glipp av sjansen til å «hylle» deres tidligere komikerkollega med en selvskrevet sang som går over nettopp denne melodien. Se video øverst i artikkelen!

Les også: Denne videoen fikk Bjarne Brøndbo til å gråte

Nett-TV: Se forrige ukes «Litt av et liv» med Bjarne Brøndbo her

Selv om hun i 2007 gikk lei, ønsker Hærland å understreke at hun til tross for exiten fortsatt er glad i sine gamle kolleger, og at hun «skylder det programmet alt».

– Jeg er bare ikke noe god til å holde på med ting i lengre tid. «Nytt på nytt» er det lengste forholdet jeg har hatt noen gang, avslører komikeren.

Les også: Anne Kat.: – Rosabloggere har mer makt enn meg

(Artikkelen fortsetter under bildet)

mageplask - Dagbladets anmelder hadde ingen tro på NRKs nye humorkonsept «Nytt på nytt», og ba folk styre unna. - Foto: Faksimile: Dagbladet /

Dagbladets anmelder hadde ingen tro på NRKs nye humorkonsept «Nytt på nytt», og ba folk styre unna.

Foto: Faksimile: Dagbladet

Gråt etter avisslakt

I lørdagens «Litt av et liv» avslører også Anne-Kat Hærland at hun gråt da Dagbladet slaktet «Nytt på nytt»-premieren. Komikeren stengte seg inne i leiligheten resten av helgen i frykt for publikums reaksjoner.

Hærland er kjent for sine mange standup-show, samt flere vellykkede, men også noen mindre vellykkede, programmer på TV. Skal vi tro daværende Dagbladet-anmelder Håkon Moslet, kunne «Nytt på nytt» havnet i sistnevnte kategori.

Hærland var fast paneldeltager i Norges mest sette humorprogram i åtte år, men innrømmer overfor programleder Nadia Hasnaoui at troen på suksess ikke var like stor etter «Nytt på nytt»-premieren i 1999.

Les også: Moslet: – Det blir jo komisk i ettertid

– Jeg husker at prosjektleder Guri Skavlan ringte til Dagbladet-desken etter opptak og spurte om vi kunne få tilsendt anmeldelsen før avisen gikk i trykken. «Er du helt sikker på at du vil se den nå?», var svaret hun fikk, forteller Hærland.

– Da fikk vi jo det første hintet om at det kanskje ikke gikk så bra. Det var så forferdelig. Jeg begynte å grine da faksen med totalslakten kom, og jeg gråt og gråt.

Les også: – Får jeg kjenne?

Hylles av statsministeren

Anne-Kat Hærland og Eyvind Hellstrøm i "Litt av et liv" - Eyvind Hellstrøm og Anne-Kat Hærland ble gode venner da de lagde kokebok sammen. - Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Eyvind Hellstrøm og Anne-Kat Hærland ble gode venner da de lagde kokebok sammen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

«Heretter er det bare å holde seg langt unna NRK1 på en sen fredagskveld», startet anmeldelsen med. Dagbladets Håkon Moslet spådde ingen lysende fremtid for «Nytt på nytt», og særlig Anne-Kat fikk gjennomgå. Komikeren svarte med å stenge seg inne i leiligheten til helgen var over.

– Men det gikk jo bra. Nå jobber han i P3 og tjener mye mindre enn meg.

Både statsminister Jens Stoltenberg og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm er blant gjestene som møter opp for å hylle komikeren i lørdagens program av «Litt av et liv», som sendes på NRK1 lørdag 5. mai klokken 21.25.

Alex Rosén, Anne-Kat Hærland, Thomas Seltzer og Nadia Hasnaoui, "Litt av et liv" - Alex Rosén og Thomas Seltzer deltar også i programmet, og snakker om sitt forhold til Anne-Kat Hærland. - Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Alex Rosén og Thomas Seltzer deltar også i programmet, og snakker om sitt forhold til Anne-Kat Hærland.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Siste nytt: Kultur

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.

  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris.

  Målet med satsingen er at barn og unge skal få muligheten til å oppleve ny, aktuell og norsk musikk innen ulike sjangre, på lik linke med det voksne publikum, heter det om konseptet «Yngling», melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.