Hopp til innhold

Ga 100.000 for en plass i «Nytt på nytt»

– Jeg hadde bestemt meg for å vinne budrunden uansett hvor dyrt det ble, sier Follo-mannen.

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum tar imot gavmilde gjester fredag 19. november.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han la inn budet på 100.000 kroner på vegne av Begeistringsetaten i Ski kommune. Begeistringsetaten jobber for en gladere verden, og da var det nærmest naturlig å by.

Ikke bestemt seg

– Du har noe som heter method acting, og noe som heter method living. Det handler om å gjøre noe for andre. Jeg hadde bestemt meg for å vinne denne budrunden uansett, sier Follo-mannen, som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

– Nei, jeg er ikke så gira på å komme på TV. Jeg får nok oppmerksomhet fra før av, sier han.

Organisasjonen har ikke bestemt seg for hvem som skal få gleden av å gjeste «Nytt på nytt», men det skal skje i løpet av de nærmeste dagene.

– Men det hadde vært morsomt med ei jente, når det andre laget sender en mann, sier han.

Blid sørlending

Trond Jacobsen

Espen Jacobsen skal være panelgjest i Nytt på Nytt. Han håper å komme på lag med Knut Nærum.

Foto: Privat

Og på det andre laget finner vi 46 år gamle Espen Jacobsen. Sørlendingen fikk seg en overraskelse da han kom på jobb på OBH Nordica mandag morgen. Firmaet hadde vunnet budrunden, og han var den utvalgte.

– Dette blir en stor utfordring, og en veldig hyggelig overraskelse. Jeg har sommerfugler i magen.

– Er du morsom?

– Kona vil vel si nei. Jeg er nok ikke utprega morsom, men tar det som en kompliment at jeg ble valgt ut blant kollegaene mine på jobb. Jeg har kanskje stukket nesa litt fram i sosiale tilstelninger på jobb, og der har jo ikke kona vært, sier han og ler.

Prosjektleder Guri Skavlan har ikke bestemt hvem som skal være på hvilke lag. Men hvis Jacobsen får velge, går han for Knut Nærum.

– Det hadde vært morsomt å havne på hans lag. Men vi tar det som det kommer.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.