Hopp til innhold

Hip-hopens nye «good guy»

18 år gamle Peder Losnegård, alias LidoLido, ønsker å ta over Norge med sin «good guy»- hiphop.

LidoLido foran fredssenteret

Fredsmegleren: LidoLido

Foto: Kristian Bålsrød / NRK

Han er på vei til opptak med Lydverket, men samtidig på skoletur med klassen sin i Oslo.

«Den nye vinen» er et uttrykk som bærer bud om forandring og fornyelse. I serien «Den nye brusen» presenterer vi hver dag denne uken de nye musikerne, de som vil være med å prege sin generasjon.

Hør første mann ut, LidoLido i Kulturnytt:

– Jeg har veldig forståelsesfulle lærere. Det er det enkelt å være tror jeg, når en går på musikklinjen og jobber med musikk.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lido Lido blir av mange betegnet som Norges neste hip-hop-stjerne. På «Go and Be gone» er både Jonny og Onkel P, Karpe Diem og Timbuktu med å gi sine hyllester. Og han har allerede delt scene med noen av de største hip-hop-stjernene i dag: Snoop Dogg, Talib Kweli og Mos Def.

LidoLido

LidoLido i studio

Foto: Kristian Bålsrød / NRK

Men her i Norge ble vi først kjent med ham i Melodi Grand Prix Jr. i 2005, under namnet Lil' P. Da var han tolv år gammel.

Hør hvordan det hørtes ut:

LidoLido i MGP Jr.

Da likte han ikke å bli kalt ung og lovende:

– Jeg sa aldri hvor gammel jeg var før folk hadde hørt, rett og slett for å ikke bli forhåndsbedømt. Jeg har jobbet imot det, men det er jo veldig kjekt å bli undervurdert.

At musikkstilen i øyeblikket er rap, er ingen selvfølge. Faren hans er gospeldirigent. Han har også elementer av gospel i musikken sin.

– Jeg er først og fremst musiker, ikke rapper. Jeg er trommis, pianist og sanger. I øyeblikket rapper jeg, om noen år er jeg kanskje jazzmusiker, sier han.

Du kan snart høre ham på nytt i Lydverket, der han også var gjest for to år siden.

Lidolido og Chris Lee på livescenen med låta «Miracle»

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)