Kurt Nilsen og Tuva Syvertsen skal delta på årets kongelige julekonsert. - Kurt Nilsen og Tuva Syvertsen skal delta på årets kongelige julekonsert. - Foto: Julia Naglestad / NRK

Kurt Nilsen og Tuva Syvertsen skal delta på årets kongelige julekonsert.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Fra Stjernekamp til julekonsert på Slottet

Tuva Syvertsen skal skape julestemning på Slottet når hun drar i gang «Fairytale of New York» under årets julekonsert.

Hun fikk virkelig satt folkemusikk på kartet, og økt sin egen kjendisstatus, etter å ha deltatt i Stjernekamp, der hun sågar kom helt til finalen.

Nå skal Tuva Syvertsen, sammen med blant andre Kurt Nilsen, opptre når Slottet gjentar fjorårets suksess og inviterer til julekonsert.

Det er Kongen, Dronningen og kronprinsparet, som med konserten ønsker å invitere det norske folk hjem til seg, for å dele en god førjulsopplevelse av fellesskap, inkludering og varme.

I tillegg til Syvertsen og Nilsen, skal også Solveig Slettahjell, Amund Maarud, Amina Sewali, Ida Jenshus og Johannes Weisser opptre.

Artistene som deltar er særskilt inviterte til å markere inngangen til julen i en helt spesiell ramme. De framfører både tradisjonelle og nyere julesanger på sin personlige måte, akkompagnert av Kringkastingsorkestret.

Maarud og Syvertsen skal blant annet synge klassikeren «Fairytale of New York», opprinnelig framført av Pogues-vokalist Shane McGowan og Kirsty MacColl.

Også Kringkastingsorkestret og Operaballetten medvirker, og det hele kan ses på NRK1 lørdag 22. desember.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.