Fra Haugesund til Cape Town

Svein Olav Herstad trio skaper begeistring i Sør-Afrikansk Radio.

Svein Olav Herstad trio
Foto: Espen Eriksen / NRK

Jazz jorda rundt tar opp tråden fra sist da vi møtte det norsk-afrikanske North Sea Big band, live på Grahamstown jazzfestival i Sør-Afrika. Denne gang er vi på livekonsert i Sør-Afrikansk Radios Store studio i Cape Town med Haugesund-pianisten Svein Olav Herstads trio.

Kontaktformidler

Nøkkelen til engasjementet er igjen den sørafrikanske saksofonisten Shannon Mowday, som møtte Herstad på Sildajazz i Haugesund. Egentig skulle hun vært med på konserten, men Shannon er selv havnet som utvekslingsstudent i Norge!

Det var stor begeistring hos det sørafrikanske publikum for musikken, for en stor del norske originalkomposisjoner blandet med utsøkte standardlåter i originale versjoner.

  • JAZZ JORDA RUNDT fra Cape Town, Sør-Afrika
  • P2 og NRK Jazz lørdag 31/10 kl. 22.05
  • NRK Jazz (DAB og nett) også torsdag 5/11 kl. 9.03, 15.03 og 21.03

  • Svein Olav Herstad, piano
  • Magne Thormodsæter, bass
  • Håkon Mjåset Johansen, trommer

Flere kulturnyheter

KULTURFORSKJELLER: Kartet viser hvor stor prosentvis økning kommunenes driftsutgifter til kultur- og idrettsbygg har vært fra 2008 til 2014. Fylker i lilla har hatt en økning på over 150 prosent, mens gule fylker har hatt en økning på under 50 prosent. (For Oslo har vi tatt utgangspunkt i 2009-tall på grunn av mangelfulle 2008-tall.)

Her har utgiftene til kulturbygg økt mest

Mens kommunene kutter i det kulturelle basistilbudet, har driftsutgiftene til kulturbygg eksplodert de siste årene. Her kan du se hvor i landet veksten har vært størst.

Les saken