Hopp til innhold

Fra Gorgoroth til God Seed

Gaahl og King ov Hell går videre under nytt navn.

Vokalisten Gaahl i blackmetal-bandet Gorgoroth

Tidligere vokalist blackmetal-bandet Gorgoroth, Gaahl har nå startet bandet God Seed sammen med King ov Hell.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

Da Gaahl og King ov Hell ikke fikk bruke navnet Gorgoroth etter rettsavgjørelsen nylig, falt valget på God Seed .

– En kamp på mange nivåer

Navnet representerer «viljen og styrken til å vokse», og «guden i mann og natur», heter det i en pressemelding fra de to eks-Gorgoroth’ene.

– De siste 18 månedene har vært en kamp på mange nivåer. Det er nå på tide å bruke energien min på noe som ønsker å leve, i stedet for å bruke den på noe som ønsker å dø, sier King i en kommentar.

Det var høsten 2007 at det omdiskuterte metalbandet delte seg i to fraksjoner: Infernus på den ene siden, og på den andre Gaahl – som kom med i 1998 – og King Ov Hell – med fra 1999. For snart to uker siden avgjorde Oslo tingrett nemlig at retten til navnet Gorgoroth tilhører grunnleggeren Infernus .

Høsten 2009

Dermed blir albumet som Gaahl og King har arbeidet med, og som opprinnelig skulle vært gitt ut som det nye Gorgoroth-albumet, nå i stedet debutalbumet til God Seed.

Planlagt slipptid er høsten 2009, og God Seed har nå signert platekontrakt med Indie Recordings.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)