Hopp til innhold

For mye Jesus i skolen?

Bør skolen være religionsnøytral eller er det viktig at den tar vare på de kristne verdier? Bli med i fredagens debatt i Rett på med Tron Soot-Ryen! Du kan ringe oss fredag fra klokka 12.30 på telefon 815 21 031!

Illustrasjon.
Foto: Åserud, Lise, Lise Aaserud / SCANPIX

Skolebok bytter ut "etter Kristus" med "etter vanlig tidsregning" for å gjøre skolen mer livssynsnøytral.

Må skolen ta mer hensyn til at svært mange ikke er troende? Må vi ta på alvor at vi er et flerreligiøst samfunn og fjerne henvisningene til kristendommen? Særlig når Jesus trolig ikke ble født i år 0.

Eller er dette bare tull? Må skolen ta vare på vår kristne kultur?

Hva mener du?

I Rett på vil vi høre din mening! Ring oss, fredag fra klokka 12.30, på telefon

815 21 031

Med oss i debatten er også stortingsrepresentant Hans Olav Syversen fra Kristelig Folkeparti og Hans Christian Nes fra Human-Etisk Forbund.

Hør Rett på med Tron Soot-Ryen hver fredag kl. 13.05-14.00!

Neste fredag er vi tilbake med et nytt aktuelt tema til debatt.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober