Hopp til innhold

Jon Almaas i ny NRK-serie: En ny øvelse for meg

Flere av landets mest kjente humorister er hentet inn for å spille NRKs nye humorsatsing. Jon Almaas, Pernille Sørensen og Tore Sagen er imidlertid usikre på hvor gode de er som skuespillere.

Jon Almaas har en av hovedrollene i NRKs nye humorsatsning. Nytt på nytt-programlederen forteller at han har hentet inspirasjon på Oslos vestkant. - Det er en ufyselig snobb. Det er på mange måter meg, sier Almaas om rollefiguren sin.

Jon Almaas og Charlotte Frogner spiller sammen i NRKs nye humorsatsning. Jon Almaas har hentet inspirasjon på Oslos vestkant. - Det er en ufyselig snobb. Det er på mange måter meg, sier han om rollefiguren sin.

Den nye NRK-serien har arbeidstittel «Side om Side», og skildrer livet i Skjeberg i Østfold. Skjeberg ligger en time fra Oslo, og i serien er det et trygt sted med hus, eplehager, grønne plener og tette naboforhold.

Serien tar utgangspunkt i det idylliske bildet mange har av små tettsteder, og følger det urbane Oslo-paret Jonas og Marias etableringsutfordringer på et nytt sted.

Følger småbydrømmen

Maria og Jonas spilles av Marie Blokhus og Vidar Magnussen, som også er NRK-aktuell med humorsatsingen «Underholdningsavdelingen».

Paret finner snart ut at småbydrømmen på ingen måte er den idyllen de hadde sett for seg.

– De prøver å skape seg et godt liv på et nytt sted, med alle utfordringene det innebærer. De har et godt forhold og elsker hverandre veldig høyt, selv om de stilles overfor en del utfordringer, mener Marie Blokhus.

– Problemene er nok bare «småknirk» som alle par opplever, men her settes det jo selvsagt på spissen. Av de tre parene er nok vi det mest normale, sier Magnussen.

– En ufyselig snobb

Det nyetablerte parets naboer blir også sentrale personer i humorserien. Jon Almaas og Charlotte Frogner spiller gatas mest vellykkede par, i hvert fall på overflaten.

Krefting-familien er nemlig svært opptatt av hvordan de oppfattes av andre, og Jon Almaas mener rollefiguren ikke ligger så langt unna ham selv.

– Jeg spiller jo en arrogant og ufyselig snobb, så på mange måter er dette en destillert versjon av meg selv. Jeg bor på Oslo Vest og det er mange av den typen der, så jeg kan fint gå rundt i nabolaget for å finne inspirasjon, sier Almaas.

– Krefting har nok full kontroll over nabolaget, men det endrer seg kanskje når det nye paret flytter inn i gata, mener Charlotte Frogner om fasadeparet.

Almaas har lite erfaring som skuespiller, men på starten av nittitallet bodde han i USA der han studerte drama. Siden den gang har det blitt en lang pause fra faget.

– Å være skuespiller er en ny øvelse for meg, men da jeg bodde i USA spilte jeg mot både Wesley Snipes og Michael J. Fox. I denne sammenhengen er jeg bare en lett siderett, eller et garnityr til resten. Men hvem vet, om dette blir en braksuksess, er det farvel til «Nytt på Nytt» og Hollywood neste.

Marie Blokhus og Vidar Magnussen

Begge er kjent fra teaterverdenen: Marie Blokhus og Vidar Magnussen spiller det unge paret som flytter inn i gata.

Foto: NRK.no

Trekker hverandre ned

Suksesserier som «Modern Family» og svenske «Solsidan» er inspirasjonskilder for NRKs nye seriesatsing. Tore Sagen og Pernille Sørensen er gatas tredje par, og begge bekymrer seg for om de egentlig er flinke nok som skuespillere.

– De andre parene har minst én skolert skuespiller, så jeg klarer ikke å hjelpe Tore når han er spiller dårlig. For oss går det motsatt vei, vi trekker hverandre ut for stupet, humrer Pernille Sørensen.

Alle de tre radioresepsjonistene har etter hvert fått noen blomstrende skuespillerkarrierer. Bjarte Tjøstheim var i desember å se i «Julekongen», men Steinar Sagen for tiden er i gang med sesong to av «Lilyhammer». Tore Sagen avviser at det er konkurranseelementet som driver skuespillerkarrierene fremover.

– Vi vurderer hverandre i det stille, men er utad veldig rause med skryt til hverandre. Jeg er ikke helt sikker på hvor flink jeg er selv, så jeg prøver å trå varsomt, forklarer han.

Tore Sagen og Pernille Sørensen

– Vi trekker hverandre utenfor stupet, sier Pernille Sørensen om å jobbe med Tore Sagen. De spiller småbarnsforeldre sammen i seren Side om side.

Foto: NRK.no
Side om side

Det er duket for konflikter mellom de tre parene i den nye NRK-serien.

Foto: Kristian Rostad / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.