Norgesreklame i Sør-Korea - En koreaner ser på monitoren som snart skal vise Hurtigrutens ferd mot nord direkte i Seoul. - Foto: Linn Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul

En koreaner ser på monitoren som snart skal vise Hurtigrutens ferd mot nord direkte i Seoul.

Foto: Linn Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul

Sørkoreanerne følger Hurtigruten direkte fra t-banen

Sørkoreanske t-banepassasjerer følger nå hurtigrutens ferd langs norskekysten direkte fra undergrunnen!

NRKs Hurtigruten minutt for minutt-sending er i full gang, og båtturen fra Bergen til Kirkenes sendes direkte på NRK2 og NRK.no, 134 timer uten stopp. Men det er ikke bare norske seere som får følge det maritime eventyret.

Dypt nede under bakken i Seol i Sør-Korea, kan nemlig rundt 100.000 reisende også følge båtreisen direkte.

Les også: Da er vi i gang: Hurtigruten - minutt for minutt

Koreanere følger med på norgesreklame - Utstillingen har allerede fått endel oppmerksomhet blant publikum på t-banen. - Foto: Linn Helen Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul

Utstillingen har allerede fått endel oppmerksomhet blant publikum på t-banen.

Foto: Linn Helen Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul
Kom til ved en tilfeldighet

Den norske ambassaden i Seoul arrangerer i disse dager en stor kampanje på t-banen for å promotere Norge, og ved en tilfeldighet kom praktikant Linn Helen Kornerud ved ambassadens seksjon for norgesprofilering og omdømme over den forestående direkteoverføringen med Hurtigruten.

- Dermed tenkte jeg at dette må jo vi også få til å vise, forteller Kornerud.

Som sagt så gjort, og på under en uke har plakater og reklameboards blitt trykket. Torsdag morgen ble alt installert på Samgakji t-banestasjon midt i Seol. Reaksjonene fra publikum har ikke latt vente på seg.

- Koreanerne stopper opp og setter seg ned og ser på – selv nå, når vi bare kjører en reklamevideo for sendingen i loop, sa Kornerud til NRK.no timer før sendingen startet.

Også koreansk media har vist interesse for utstillingen, som har blitt karakterisert som "det mest kreative pr-stuntet de har hørt om på lenge”.

Se reklamevideoen for sendingen:

Video Hurtigruten - nettpromo norsk - Foto: Nyhetsspiller /

Tidsforskjell på syv timer

Sør-Korea ligger syv timer foran Norge, noe som betyr at mesteparten av turens dagsreise vil foregå mens folk sover i Seol.

- Min koreanske kollega var litt bekymret fordi det jo er natt i Norge når det er dag her, men heldigvis er nettene lyse i Nord-Norge, så da går det jo bra.

Kornerud håper prosjektet vil være med på å skape litt oppmerksomhet rundt Norge i Korea, et samfunn som etter mye fattigdom nå viser stor økonomisk vekst og økende velstand.

Norsk reklameplakat i Seoul - Her vil hurtigrutesendingen vises direkte for koreanske t-bane-reisende. - Foto: Linn Helen Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul

Her vil hurtigrutesendingen vises direkte for koreanske t-bane-reisende.

Foto: Linn Helen Kornerud / Den norske ambassaden i Seoul

- Jeg tror det er viktig å skape et positivt inntrykk av Norge, og rett og slett øke folks kunnskap. Koreanere vet omtrent like mye om Norge som nordmenn vet om Korea, og det er jevnt over ikke så mye, forteller Kornerud.

- Egentlig er det bare kjempegøy å få vist reisen for koreanerne. Jeg liker tanken på at man har den store, åpne norske naturen nede på den trange, klamme t-banen, forteller Kornerud.

Klokken 02:45 lokal tid startet sendingen under bakken i Seol. Norske seere trenger derimot ikke bevege seg ut av huset, her vises direktesendingen fra klokken 19:45 på NRK2, før den avsluttes fem og et halvt døgn senere, onsdag 22. juni klokken 09.45.

Nett-tv: Se sendingen direkte her!

Verdensrekord

Hurtigrute-sendingen vil forøvrig også prøve å sette verdensrekord i å være verdens lengste direktesendte tv-dokumentar.

- Rekorden så langt er på 13 timer mot våre 134, så vi jobber med å få det registrert i Guinness Rekordbok, forteller Rune Møklebust, programsjef i NRK Hordaland.

Se video fra forberedelsene til sendingen:

Video Hurtigruta - minutt for minutt - Foto: Nyhetsspiller /


Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.