Hopp til innhold

Filmselskap beklager egen film flere måneder før premieren

Skaperne av hollywoodfilmen «Gods of Egypt» angrer på hvem de ga hovedrollene til.

Gods of Egypt

Filmselskapet Lionsgate gjorde for lite for å speile etnisk mangfold i sin film «Gods of Egypt», innrømmer de selv.

Foto: Skjermdump

Tre måneder før «Gods of Egypt» har premierevisning, går både filmselskap og produsent til det oppsiktsvekkende skritt å beklage filmen de har laget.

Årsaken er den ensartede etniske sammensetningen av skuespillere. For det meste er det hvite europeere og amerikanere som har fått rollen i en film hvor det er fokus på Egypts mytologiske historie. Det melder Dagbladet, som siterer The Independent.

Sviktet

Danske Nikolaj Coster-Walday, skotske Gerard Butler og australske Brenton Thwaites er blant de profilerte skuespillerne som har viktige roller i filmen.

– Vi anerkjenner at det er vårt ansvar å sørge for at castingen speiler mangfoldet og kulturen i tidsperioden vi skildrer. I dette tilfellet har vi sviktet i å leve opp til våre egne standarder, og det er vi oppriktig lei oss for, skriver produksjonsselskapet Lionsgate i en pressemelding.

Finansiering

Regissør Alex Proyas uttaler også at han i ettertid innser at castingen burde ha vært mer kulturelt mangfoldig.

Ava DuVernay, regissøren av Selma, kommenterte på Twitter at dette er et uvanlig grep, og at hun etter dette har enda større respekt for regissør J.J. Abrams, som har castet en svart stormtrooper i «Star Wars: The Force Awakens».

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Også stjerneregissør Ridley Scott fikk lignenden kritikk for 2014-filmen «Exodus:Gods and Kings», hvor Christian Bale og Joel Edgerton spilte rollene som Moses og faraoen Ramses II. Scott forsvarte valgene sine med at dette var nødvendig for å få finansiert filmen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.