Hopp til innhold

Facebook fjerner amme-bilder

Facebook fjerner bilder av mødre som ammer. I helgen samlet demonstranter seg foran Facebooks hovedkvarter i Palo Alto i California for å protestere mot sensuren.

Amming

En kvinne ammer sitt barn på et amme-arrangement i Paris i oktober. Slike bilder fjernes nå fra Facebook.

Foto: MICHAEl SAWYER / AP

Facebook sier at de ikke har noen problemer med amming, men at de ikke ønsker å vise bilder av synlige bryster. Aktivistene mener at bildene ikke er støtende, og at Facebook må anerkjenne at bilder av amming ikke er porno.

Nettavisen eFluxMedia skriver om Facebook-brukeren Heather Farley som i november lastet opp et bilde hvor hun ammer. Bildet ble slettet og Farley fikk en advarsel om at hennes profil ville bli slettet om hun lastet opp et slikt bilde igjen.

Startet protestgruppe

- Vi er enige i at amming er naturlig og vakkert, og vi setter pris på at mange deler denne erfaringen med andre på Facebook, sier nettsamfunnets talsmann Barry Schnitt til AsiaOne .

Likevel anser Facebook bilder som viser brystvorter eller det mørke området rundt selve brystvorten som vulgære. Barry Schnitt mener eksponering av slike bilder strider mot betingelsene for å få bruke nettjenesten, og derfor blir slike bilder nå fjernet.

Misfornøyde Facebook-brukere har startet en protestgruppe mot forbudet. Denne gruppen har nå over 81.000 medlemmer.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)