Hopp til innhold

Dropper Twin Peaks fra vår tid

Den amerikanske stjerneregissøren David Lynch vil likevel ikke regissere en ny sesong av kultserien «Twin Peaks».

Twin Peaks

TV-HISTORIE: Millioner av seere satt klistret til skjermene for å finne ut hvem som drepte Laura Palmer. Og ikke minst for å følge spenningene mellom Audrey Horne (Sherilyn Fenn) og agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan).

Foto: Scanpix

Fansen jublet da det ble kjent at det skulle blåses liv i den legendariske TV-serien, og at David Lynch og Mark Frost jobbet med ni nye episoder fra vår tid.

Lynch understreker via Twitter at TV-kanalen Showtimes gjenopplivingsprosjekt ikke nødvendigvis er dødt uten ham.

Laster Twitter-innhold

– Men etter ett år og fire måneders forhandlinger har jeg forlatt prosjektet, fordi det ikke er nok penger til å lage manus på en slik måte som jeg følte at det burde lages, skriver han blant annet.

Laster Twitter-innhold

Showtime har ikke kommentert Lynchs avhopp. Ni nye episoder av den amerikanske kultserien skulle etter planen spilles inn i år med en handling lagt til vår tid.

Premiere i 2016

David Lynch

DROPPER COMEBACK: David Lynch skapte Twin Peaks to sesonger sammen med Mark Frost

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Premieren var varslet i 2016 i forbindelse med 25-årsjubileet, og Lynch og Frost skulle skrive og produsere samtlige episoder, mens Lynch skulle ha regien.

– I helgen begynte jeg å ringe skuespillerne for å la dem vite at jeg har droppet prosjektet, skriver Lynch på Twitter.

TV-serien debuterte i 1990, og ble lagt ned etter bare to sesonger. Vi fulgte jakten på Laura Palmers drapsmann i den tilsynelatende uskyldige fjellbyen Twin Peaks. Den ble fort en kultserie og ga retning for fremtidens høykvalitets-serier.

En lang rekke film- og TV-regissører har oppgitt serien som en sterk inspirasjonskilde, deriblant norske Hans Petter Moland og Erik Skjoldbjærg.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober