Hopp til innhold

Dramatisk start på Trygdekontoret

Like før Thomas Seltzer og hans saksbehandlere skulle klubbe årets første vedtak, måtte innspillingen avbrytes og studio tømmes på grunn av brannalarmen.

Trygdekontoret
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klikk på bildet for å se Arja Saijonmaa og Thomas Seltzer framføre «Jag vil tacka livet».

Det var røykutvikling et annet sted i NRK-huset som utløste alarmen, og evakueringen var av den kortvarige varianten. Likevel bidro alarmen til å sette en liten ekstra piff på resten av programmet, som i sin helhet var viet temaet «livet».

– Det er veldig fint å være i gang igjen etter en lang vinterferie, sier programleder og saksbehandler Thomas Seltzer til NRK.no.

Med ny sesong og våren i anmarsj, var programmets første tema et naturlig valg. Kanskje spesielt med tanke på at juleavslutningen var viet døden.

Les også: Er denne mannen blitt for lun?

Nett-TV: Se alle de tidligere sendingene av «Trygdekontoret» her

Samfunnets bylleverk

Trygdekontoret, Arnfinn Haram og Torgny Amdam

Dominikanermunk Arnfinn Haram og rockeren Torgny Amdam er blant denne ukens gjester.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Med onsdagens premiere på NRK3, går «Trygdekontoret» inn i sin tredje sesong. Seltzer frykter likevel ikke å slippe opp for saker å behandle i løpet av våren.

– Vi skulle egentlig være brennuaktuelle, men samfunnet renner jo over av bylleverk, så vi har mer enn nok å snakke om, fastslår programlederen.

Les også: Kristopher Schau fortalte om steriliseringen

«Trygdekontoret» er i utgangspunktet er ganske smalt program, men opplevde seertall på opptil 100 000 i fjor høst. Den tidligere Turboneger-bassisten er godt fornøyd med at konseptet ser ut til å ha fått fotfeste blant seerne, og har målene klare for vårens programmer:

– Denne sesongen skal vi løpe etter samtida med knebeskyttere og åpen munn, lover Seltzer, noe kryptisk.

Arja synger

trygdekontoret, Thomas Seltzer og Arja Saijonmaa

Thomas Seltzer innrømmet at han ble 'starstruck' av å ha Arja Saijonmaa i studio, og så ut til å kose seg under fotograferingen.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

Han valgte å åpne årets første saksmapper sammen med «en munk med sterke meninger, en av Norges smarteste rockere, og Nordens dronning».

Les også: Ari er lei dårlige journalister

Med andre ord: Dominikanerbror og samfunnsdebattant Arnfinn Haram, den filosofiske rockeren Torgny Amdam, kjent fra bandet Amulet, og den finske sangerinnen, skuespilleren og FN-ambassadøren Arja Saijonmaa.

Og hva er vel mer naturlig i en «livet-spesial», enn å få 70-tallsikonet Arja Saijonmaa til å fremføre sangen «Jag vill tacka livet» med Seltzer på gitar?

Les også: – Får jeg kjenne?

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.