Hopp til innhold

Disse skal ta over som Karsten og Petra

To nye fjes blir snart å se på storskjermen som Karsten og Petra. I dag dro Oliver Dahl (6) og Alba Ørbeck-Nilssen (5) til Ungarn for å spille inn tv-serie og ny film.

Alba Ørbeck-Nilssen (5) og Oliver Dahl (6) overtar rollene som Karsten og Petra.

OVERTAR: Alba Ørbeck-Nilssen (5) og Oliver Dahl (6) overtar som Karsten og Petra. Torsdag reiste de til Ungarn for å spille inn film og TV.

Bokserien, tv-serien og spillefilmene om bestevennene Karsten og Petra er kjent for de fleste barn og småbarnsforeldre. Neste uke starter innspillingen av en ny spillefilm og 20 episoder som skal gå på NRK Super; men da med nye skuespillere.

Karsten og Petra

BYTTES UT: Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen har spilt Karsten og Petra i de populære barnefilmene. Nå skal to nye skuespillere spille de to bestevennene.

Foto: NRK

Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen, som har spilt de to bestevennene i fire spillefilmer og på TV, skal nemlig ikke gjenta rollene sine. De har nå blitt ni år gamle og vokst ut av rollene.

Inn kommer seks år gamle Oliver Dahl og fem år gamle Alba Ørbeck-Nilssen, som naturlig nok er spente før sin første innspilling.

– Jeg lurer på hvordan filmen ser ut, og hvordan jeg blir å se på kino og sånn, sier Oliver.

– Jeg syns det er litt spennende når jeg skal starte med det, for da vil jeg være på tv, sier Alba.

Bestevenner

Produsent Dyveke Graver beskriver Petra som den litt tøffe og Karsten som litt mer tilbakeholden og forsiktig. Når det kom til å finne barn som passet i rollene handlet det likevel mest om god kjemi og entusiasme.

– Det viktigste for Oliver og Alba er at de skal være trygge i den rollen de skal gjøre, uansett karaktertrekk. De skal kunne leke seg med oppgavene de får av regissøren, men entusiasmen og kjemien mellom de to var viktigst. De er troverdige bestevenner, sier hun.

Blant tusen søknader og flere hundre barn inne til casting var det Oliver og Alba som stod igjen til slutt.

– Vi øvde med dem og andre barn, men det var Oliver og Alba som hadde det lille ekstra for å komme gjennom på skjermen. I tillegg syns de det var veldig gøy og fikk til det vi ønsket, sier Graver.

Innspilling i Ungarn

NRK møtte de to ferske skuespillerne på Gardermoen torsdag formiddag. Da var de på vei til Budapest i Ungarn for å spille inn ny film og 20 episoder som skal gå på NRK Super.

Monique Sjøberg er film- og markedssjef i distribusjonsselskapet Sharing og sier de to skuespillerne skal spille inn filmen og tv-serien i flere perioder.

– Den første perioden er på fem uker før de reiser hjem en uke, sier hun.

Foreløpig tittel på den nye filmen er «Karsten og Petra Ut på tur» og skal regisseres av Arne Lindtner Næss. Han har også regissert de andre filmene om Karsten og Petra.

Les NRKs anmeldelser av de fire filmene her:

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)