Aleksandr Orlov the meerkat - Aleksandr Orlov er en fiktiv figur med en selvbiografi som spås å gå forbi Tony Blairs «A Journey» på den britiske bestselgerlisten. - Foto: Comparethemeerkat.com /

Aleksandr Orlov er en fiktiv figur med en selvbiografi som spås å gå forbi Tony Blairs «A Journey» på den britiske bestselgerlisten.

Foto: Comparethemeerkat.com

Denne krabaten kan dytte Blair nedover på bestselgerlisten

Har du hørt om surikaten Aleksandr Orlov? Sannsynligvis ikke, men selvbiografien hans er mer populær enn bøkene til både Tony Blair og eks-glamourmodell Katie Price.

Når den pelskledde figuren slipper selvbiografien «A Simples Life – My Life and Times» for salg denne uken, er det ventet at han fyker rett til topps på bestselgerlisten i Storbritannia.

Ifølge Sky News skal etterspørselen etter Tony Blairs populære bok «A Journey» være ingenting i forhold til surikatens livshistorie.

Les også: Blair setter salgsrekord

En bok-konkurrent som opprinnelig startet som maskot for en britisk prissammenligningsside for bilforsikringer på internett.

Katie Price / Jordan - Eks-glamourmodell Katie Price må trolig se seg slått av surikaten Aleksandr. - Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

Eks-glamourmodell Katie Price må trolig se seg slått av surikaten Aleksandr.

Foto: Sang Tan / Scanpix/AP

Dramatisk historie

En surikat er normalt sett å finne i det sørlige Afrika, men Aleksandr har bosatt seg i Moskva. Til Sky News forteller han at man i boken blant annet kan lese om hvordan forfedrene hans overlevde både den store surikat mungo-krigen i 1728 og pelsterroren i 1921.

– Min livshistorie med utfordringer, suksesser og Sergei er den største, mest spennende boken noensinne som er skrevet av en surikat i badekaret, skal Orlov ha sagt til nyhetskanalen på sitt gebrokne engelsk.

Les også: Beskylder Tony Blair for å plagiere «seg selv» i ny selvbiografi

Enormt forhåndssalg

Harde dager for Tony Blair - Tony Blair ble spådd å være årets bokvinner – nå har han fått en sterk utfordrer. - Foto: Stefan Rosseau /

Tony Blair ble spådd å være årets bokvinner – nå har han fått en sterk utfordrer.

Foto: Stefan Rosseau

Ifølge Amazon.co.uk har surikatens suksessbok solgt over all forventning.

– Etterspørselen etter boken er så stor at han har forhåndssolgt flere bøker enn Tony Blair gjorde. Forhåndssalget er også dobbelt så høyt som da Cheryl Cole, Russell Brand og Dannii Minogue ga ut sine bøker tidligere i år, forteller Neil Campbell i verdens største nettbutikk.

Les også: Kastet sko etter bokaktuell Blair

Tony Blairs «A Journey» ble tidligere i høst kalt årets utgivelse i Storbritannia. Nå kan derimot boken som oppsummerer Tony Blairs 10 år som landets statsminister ha møtt sin overkatt.

Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.