Hopp til innhold

Deep Purple til Spektrum

Nå er det klart at veteranene i Deep Purple skal besøke Norge to ganger i 2009.

Ikke bare skal de opptre under Midnattsrocken i Lakselv 11. juli: Nå er det også klart at de gjør en konsert i Oslo Spektrum 22. november, der billettsalget starter allerede fredag morgen.

Forrykende liveband

– Dette er kjempegøy. De er et forrykende liveband fremdeles, sier Peer Osmundsvaag hos konsertarrangør Atomic Agency.

Dermed kan også Deep Purple muligens erklæres som norgesvenner, siden de gjestet landet også i fjor og gjorde filmopptak under opptredenen på Steinkjerfestivalen i august.

Sist dinosaurene spilte i Spektrum, var i 2003.

Åttende versjon

Den versjonen av bandet som i dag turnerer verden over, er den åttende utgaven siden starten i 1968 – med Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Don Airey og Ian Paice.

Bare trommeslager Paice kan kalle seg originalmedlem i bandet, siden han har hengt med i svingene hele tiden uten avbrudd, mens vokalist Gillan er i sitt tredje – og riktig så varige – løp.

Det er besetning nummer to, fra årene 1969 til 1973, som ifølge Wikipedia sørget for Deep Purples legendestatus som en av tungrockens store. Det var i denne perioden at «Smoke On The Water» kom til.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)