Hopp til innhold

Deep Purple filmer på Steinkjer

Deep Purple tar med seg et eget filmteam til konserten under Steinkjerfestivalen.

Deep Purple

Deep Purple vil ta opp sin konsert på Steinkjerfestivalen på film.

Foto: HIDAJET DELIC / AP

Deep Purple vil filme sin konsert på Steinkjerfestivalen fredag 15. august. Opptaket skal brukes til en mulig konsert-DVD i etterkant av turneen.

- Kjempemoro

– Dette er selvsagt kjempemoro, sier festivalsjef Svein Bjørge, som ikke legger noe skjul på at han synes det er stas at det han klassifiserer som «et av rockehistoriens aller største band» velger å gjøre konsertopptak på festivalen.

Bjørge tror bakgrunnen for filmingen er at Deep Purple vil forevige en kritikerrost turne.

- Forventer stor stemning

– Det er jo veldig flatterende at Steinkjerfestivalen skal tas opp. De forventer vel stor stemning fra et tent trønderpublikum, og dette kan jo bety at publikum på Guldbergaunet stadion får sett deler av konserten de var på, og kanskje seg selv, på DVD.

I tillegg til Deep Purple spiller band som Raga Rockers, The National Bank, Madcon, Stage Dolls, Animal Alpha, Surferosa og Ida Maria på Steinkjerfestivalen.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)