Hopp til innhold

Debatten raser på Twitter: Hvilke farger er det på denne kjolen?

Fargene på kjolen har skapt debatt på sosiale medier. Ingen klarer å bli enige om kjolen er svart og blå eller gull og hvit.

Kjoledebatt

UENIGHET: Det er stor uenighet om fargene på denne kjolen. Bildet er hentet fra Tumblr-kontoen til Sarah Weichel.

Foto: Skjermdump

Den skotske 21-åringen Caitlin McNeill postet et bilde av kjolen på sin Tumblr-side, men det var først da agenten Sarah Weichel postet bilde på sin side at debatten ble satt i gang.

Laster innhold, vennligst vent..

Flere kjendiser har også involvert seg i debatten, blant andre Taylor Swift og Justin Bieber. Under hashtagen #dressgate, har tusenvis av tweets dominert sosiale medier natt til fredag norsk tid.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Svaret på gåten

Mange har spekulert rundt grunnen til at folk ser forskjellige farger, og alt fra Illuminati-konspirasjoner til kjønnsforskjeller har blitt nevnt

Vice har spurt fargesyn-forskeren Jay Neitz om svaret på gåten, men på tross av 35 års erfaring klarer han ikke å gi et klart svar på hvorfor folk ser forskjellige farger på kjolen.

– Jeg vet ikke. Dette er et av de mest fascinerende fargesyn-eksemplene jeg har sett på lang tid.

Neitz sier til magasinet at han kommer til å undre på dette i lang tid.

– Jeg kommer til å bruke resten av livet på dette spørsmålet. Jeg hadde egentlig tenkt å kurere blindhet, men nå må jeg vel gjøre dette.

Til Business Insider avslører McNeill hvilke farger det er på kjolen. Det var nemlig først da hun postet bildet på Facebook og Tumblr at uenigheten om fargene oppstod.

– Jeg var på et bryllup og brudens mor hadde på seg denne kjolen. Den er blå og svart.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.