Desserten passer spesielt godt etter sterk og krydret mat. Men sett av mageplass, for chakri er som en liten hovedrett etter hovedretten. Og som all gambisk mat; her spares det ikke på kaloriene.
Dette trenger du:
cous-cous
salt
margarin
rosiner (kan sløyfes)
kefir
kremfløte
rømme
sukker
vanlijesukker (kan sløyfes)
bolle med lokk
Slik gjør du:
Kok opp vann. Ha couscousen i en bolle og hell over det kokende vannet så det akkurat dekker couscousen. Tilsett litt salt, en skje margarin og sett på lokket. Nå kan couscousen godgjøre seg mens du klargjør sausen.
Bruk like deler med kremfløte, kefir og rømme. Hvor mye du trenger, avhenger av hvor kalorisulten du er. Jeg liker mye saus! Pisk kremen til den er nesten stiv. Rør inn kefir, rømme og sukker. Litt vaniljesukker kan også tilsettes.
Servering:
Server couscous og saus i to store boller. Noen liker å drysse rosiner over couscousen. Bruk dessertskåler, forsyn deg med couscous først og og øs over saus. Det vil si: server med øse, ikke skje!
Vel bekomme!