Hopp til innhold

Canal Digital spanderer strømmeabonnement

Canal Digital-kunder står fortsatt uten tilgang til Discoverys kanaler. Nå tilbyr kabelselskapet i stedet én måneds strømmeabonnement på Discoverys egen strømmetjeneste.

Canal Digital

FORTSATT SVART: Striden mellom Telenor-eide Canal Digital og TVNorge-eier Discovery Networks er inne i sitt femte døgn.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Tvisten mellom Telenor-eide Canal Digital og TVNorge-eier Discovery Networks er inne i sitt femte døgn.

Flere kunder har de siste dagene uttrykt misnøye med å ikke få innholdet de betaler for av kabelselskapet, som leverer TV til rundt en million norske husstander.

Torsdag kveld kunngjorde Canal Digital på sine Facebook-sider at de vil refundere én måneds abonnement på Discoverys strømmetjeneste Dplay for å kompensere for kanalene som har forsvunnet fra TV-en.

– Spesiell situasjon

Tormod Sandstø

SPANDERER: Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor sier de hele tiden har ment å kompensere kundene for de manglende kanalene.

Foto: Bjørn H. Stuedal / Telenor

Informasjonssjef Tormod Sandstø i Telenor, som eier Canal Digital, avviser at tilbudet kommer som en direkte følge av klagestormen.

– Vi visste at det kom til å bli engasjement rundt dette, og vi sa allerede da avtalen gikk ut søndag kveld at vi skulle komme med tilbud for å kompensere kundene våre for kanalene vi ikke får vise. Dette er en kontinuerlig vurdering vi gjør.

Canal Digitals kunder blir nå tilbudt tilgang til Discoverys innhold, men via strømmetjenesten Dplay, og i første omgang kun ut februar.

– Sparker det ikke beina under Canal Digitals forretningsmodell å flytte kundene over på strømmetjenester?

– Det aller viktigste for oss nå er å håndtere kundene. Vi må hjelpe dem først. Dette er en spesiell midlertidig situasjon, og vi må sette kundene våre først, sier Sandstø.

Discovery: Fin gest

Espen Skoland

STUSSER: Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery skjønner ikke at motparten er villig til å betale 79 kroner måneden.

Foto: Jeton / TVNorge

Kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery sier de setter pris på gesten, men stiller seg litt undrende til hvordan de skal tolke utspillet.

– Har det gått opp for Telenor at vårt innhold er mer verdt enn det de har vært villige til å betale til nå? Hvis vi kan få 79 kroner måneden fra Telenor, blir våre opprinnelige krav bare lommerusk, skriver Skoland i en e-post til NRK.

Selv om Dplay nå trolig får en hel del nye kunder i februar, er Skoland opptatt av at striden handler om Discoverys langsiktige inntekter.

– Vi er avhengige av langsiktighet, ikke én måneds horisont.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober