Hopp til innhold

Prislapp på Bieber-sikkerheten: Fem millioner kroner

Arrangøren av Justin Biebers konserter i Oslo måtte ut med fem millioner kroner for sikkerhetsopplegget under de tre konsertene.

Justin Biebere på Fornebu 2013

Politiet fakturerte én million kroner for å passe på de 23 000 konsertgjengerne under Biebers Oslo-besøk.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Støvet har lagt seg etter Justin Biebers Oslo-invasjon, og konsertarrangøren Atomic er i ferd med å gjøre opp status. Det viser seg at det ikke er billig å ha verdens største tenåringsidol i byen, og kostnaden for å holde rede på fanatiske tenåringer ble omfattende. Atomic måtte bruke store summer for å styre klar av kaoset som mange forventet skulle komme.

Asker og Bærum politikammer har sendt Atomic en regning på omlag én million kroner. NRK kjenner til at regningen til de to innleide sikkerhetsselskapene og øvrige sikkerhetsutgifter vil ende på rundt fire millioner kroner.

Konsert med stor risiko

Daglig leder i Atomic, Peer Osmundsvaag, ønsker ikke å kommentere tallene, men forteller til NRK.no at utgiften ble som forventet.

Justin Bieber i Telenor Arena 16. april 2013.

Justin Bieber fra Telenor Arena i april.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

– Sikring og sikkerhet var det aller viktigste fokusområdet i forbindelse med Bieber-konsertene. Vi brukte mye tid for å finne ut av hvordan vi kunne løse dette, og hadde på forhånd satt av et betydelig beløp, forklarer han.

– Dette var et ungt og uerfarent publikum som trengte et skreddersydd opplegg. Det fikk de, og vi hadde et strålende samarbeid med politiet hele veien.

Seksjonsleder ved Asker- og Bærum Politikammer, Torgeir Lindstad, forklarer til NRK.no at de hadde 40 stykker på jobb og fakturerte 850 kroner i timen i tidsrommet arrangementet varte.

– På konserter der vi anslår det til å være stor risiko, opererer vi med to politifolk per tusen publikummere. På Telenor Arena var det 23 000, og vi hadde 40 politifolk på jobb. Dette er en utgift som arrangøren må ta, så det ble en stor regning fra politiet denne gangen, sier Lindstad.

Fornøyde foreldre

Atomic var ikke involvert i fjorårets Bieber-kaos i hovedstaden, men fikk allikevel en forsmak på hvordan hysteriske konserttilstander kan sette byen på hodet. Omundsvaag har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde foreldre den siste tiden.

– Vi ville ikke at foreldre som kanskje satt med fjorårets Bieber-kaos friskt i minne skulle engste seg unødvendig, og vi gjennomførte derfor en rekke tiltak. Langdistansebussene fraktet over 5000 konsertgjengere fra hele landet, og en slik dør-til-dør- service er noe vi kommer til å satse videre på ved kommende arrangementer.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter