Hopp til innhold

Bridget Jones-oppfølger sjokkerer fansen

Hvis du fortsatt vil leve i troen på at Bridget Jones og Mark Darcy lever lykkelig sammen alle dager til ende, bør du ikke lese den kommende oppfølgeren. Og la være å lese resten av artikkelen.

Film Title: Bridget Jones: The Edge of Reason

Renée Zellweger hadde rollen som den kjærlighetssøkende, kjederøykende og drikkeglade Bridget Jones i filmatiseringene av de to første bøkene, mens Mark Darcy ble spilt av Colin Firth. Nå er bok tre på vei, men fansen er ikke fornøyde over innholdet som hittil er lekket.

Foto: Credit: Laurie Sparham/United International Pictures

BRIDGET JONES : THE EDGE OF REASON.

Mark Darcy og Bridget Jones fikk hverandre til slutt i bok nummer to. Men hvor lenge fikk paret være i Paradis?

Foto: Photo Credit: Laurie Sparham/United International Pictures
Bridget Jones: Mad About the Boy

Den tredje boken i serien om Bridget Jones slippet i Storbritannia 10. oktober.

Foto: Ap

Filmversjonen av den foreløpig siste boken om Bridget Jones endte med et frieri fra Mr. Darcy. Ti år senere får Bridget Jones-fansen endelig bekreftet at det endte med både giftermål og barn for det umake paret.

Det er imidlertid ikke dette som opprører leserne, melder The Guardian. I den kommende oppfølgeren har nemlig forfatter Helen Fielding valgt å ta livet av den tørrvittige, engelske advokaten Mark Darcy.

Enke og tobarnsmor

– WOW. Helen Fielding vet hvordan hun skal få frem «godfølelsen» i promoteringen av den nye boken, skriver en Twitter-bruker ironisk – en av mange hoderystende reaksjoner som er å finne på sosiale medier etter at et utdrag fra den kommende boken ble publisert i Sunday Times i går.

– Mark Darcy er død. Bridget Jones er enke!! Dette ble altfor mye på en søndag morgen, tvitrer en annen.

Les også: Chick lit fra Vestlandet

I det førpubliserte utdraget fra boken får leserne også vite at Bridget er alene med foreldreansvaret for barna Billy og Mabel, men får hyppig barnevakthjelp fra sin tidligere flamme Daniel Cleaver. Jones har på sin side bikket 50 år, men vil helst være 35. Hun er opphengt i sosiale medier, og har en 29 år gammel av- og på-kjæreste.

Laster Twitter-innhold

Vellykket markedsføring

Boken har fått tittelen «Mad About the Boy», og slippes 10. oktober i Storbritannia. Jon Howells i den britiske bokhandlerkjeden Waterstones mener den digitale sjokkbølgen viser at Helen Fieldings forlag har truffet spikeren på hodet med sin markedsføringsstrategi.

– Det å slippe «bomben» om Mark Darcys død på denne måten har gjort at det sannsynligvis ikke er en Bridget Jones-fan i hele landet som ikke har fått med seg at det er en ny bok på vei, kommenterer Howells til avisen The Bookseller.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.