Russell Brand - Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk. - Foto: Matt Sayles / Ap

Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk.

Foto: Matt Sayles / Ap

Russell Brand skal lære politikerne om dop

Komikeren og skuespilleren Russell Brand skal møte britiske politikere for å fortelle dem om sin kamp mot dopavhengigheten.

Russell Brand, som tidligere har vært hektet på alkohol så vel som heroin, skal delta på et møte som tar for seg narkotikapolitikken førstkommende tirsdag.

Møtet, som du kan lese mer om her, er arrangert av det britiske underhusets såkalte Home Affairs Select Committee, og Russell Brand skal spørres ut om «avhengighetens natur og hvordan det ansees av samfunnet».

Men de er også interessert i å høre mer om hans kommende dokumentarfilm om temaet. Skuespilleren skal nemlig lage dokumentaren for BBC, som han måtte slutte i etter en del kontroverser for fire år siden.

– Å høre fra dem som personlig er rammet av dopbruk er vesentlig for vår undersøkelse, sier komitémedlem Kevin Vaz, som på underhusets hjemmeside roser Russell Brand for hans åpenhet om sin avhengighet og rehabilitering.

– Jeg håper at hans erfaringer vil hjelpe oss til å forstå avhengighetens natur og virkningen det har på de avhengige og menneskene rundt dem, sier Vaz.

Brand vil delta sammen med Chip Somers fra Charity Focus12, som hjalp Brand ut av avhengigheten.

Tidligere har komiteens medlemmer møtt blant andre Mitch Winehouse, far til Amy Winehouse, som døde 23. juli i fjor.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.