Russell Brand - Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk. - Foto: Matt Sayles / Ap

Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk.

Foto: Matt Sayles / Ap

Russell Brand skal lære politikerne om dop

Komikeren og skuespilleren Russell Brand skal møte britiske politikere for å fortelle dem om sin kamp mot dopavhengigheten.

Russell Brand, som tidligere har vært hektet på alkohol så vel som heroin, skal delta på et møte som tar for seg narkotikapolitikken førstkommende tirsdag.

Møtet, som du kan lese mer om her, er arrangert av det britiske underhusets såkalte Home Affairs Select Committee, og Russell Brand skal spørres ut om «avhengighetens natur og hvordan det ansees av samfunnet».

Men de er også interessert i å høre mer om hans kommende dokumentarfilm om temaet. Skuespilleren skal nemlig lage dokumentaren for BBC, som han måtte slutte i etter en del kontroverser for fire år siden.

– Å høre fra dem som personlig er rammet av dopbruk er vesentlig for vår undersøkelse, sier komitémedlem Kevin Vaz, som på underhusets hjemmeside roser Russell Brand for hans åpenhet om sin avhengighet og rehabilitering.

– Jeg håper at hans erfaringer vil hjelpe oss til å forstå avhengighetens natur og virkningen det har på de avhengige og menneskene rundt dem, sier Vaz.

Brand vil delta sammen med Chip Somers fra Charity Focus12, som hjalp Brand ut av avhengigheten.

Tidligere har komiteens medlemmer møtt blant andre Mitch Winehouse, far til Amy Winehouse, som døde 23. juli i fjor.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.