Russell Brand - Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk. - Foto: Matt Sayles / Ap

Den britiske komikeren Russell Brand engasjerer seg i hjemlandets narkotikapolitikk.

Foto: Matt Sayles / Ap

Russell Brand skal lære politikerne om dop

Komikeren og skuespilleren Russell Brand skal møte britiske politikere for å fortelle dem om sin kamp mot dopavhengigheten.

Russell Brand, som tidligere har vært hektet på alkohol så vel som heroin, skal delta på et møte som tar for seg narkotikapolitikken førstkommende tirsdag.

Møtet, som du kan lese mer om her, er arrangert av det britiske underhusets såkalte Home Affairs Select Committee, og Russell Brand skal spørres ut om «avhengighetens natur og hvordan det ansees av samfunnet».

Men de er også interessert i å høre mer om hans kommende dokumentarfilm om temaet. Skuespilleren skal nemlig lage dokumentaren for BBC, som han måtte slutte i etter en del kontroverser for fire år siden.

– Å høre fra dem som personlig er rammet av dopbruk er vesentlig for vår undersøkelse, sier komitémedlem Kevin Vaz, som på underhusets hjemmeside roser Russell Brand for hans åpenhet om sin avhengighet og rehabilitering.

– Jeg håper at hans erfaringer vil hjelpe oss til å forstå avhengighetens natur og virkningen det har på de avhengige og menneskene rundt dem, sier Vaz.

Brand vil delta sammen med Chip Somers fra Charity Focus12, som hjalp Brand ut av avhengigheten.

Tidligere har komiteens medlemmer møtt blant andre Mitch Winehouse, far til Amy Winehouse, som døde 23. juli i fjor.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Mike Tyson - Foto: Christopher Polk / Getty Images
  Foto: Christopher Polk / Getty Images

  Lager film om Tysons liv

  Skuespilleren Jamie Foxx har takket ja til å spille Mike Tyson i en kommende spillefilm om bokserens liv, ifølge Variety. Filmen har ennå ikke fått en regissør, men manusforfatteren bak «The Wolf of Wall Street», Terrence Winter, skriver manuset.

 • Mark Zuckerberg - Foto: Jeff Chiu / Ap
  Foto: Jeff Chiu / Ap

  App med gratis internett i Zambia

  – Det dyreste med mobilt internett er ikke smarttelefonen; det er dataen, sier Facebookgründer Mark Zuckerberg. Nå lanserer Internett.org, en veldedig organisasjon støttet av Facebook, apper for gratis nett i fattige land, først Zambia, ifølge Wired.

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.