Hopp til innhold

Bowie jobbet med ny plate da han døde

Da David Bowie døde jobbet han med fem nye låter som skulle være oppfølgeren til platen «Blackstar». – Han trodde at han hadde lengre tid igjen å leve, tror produsenten.

David Bowie

David Bowie skal ha vært på bedringens vei, før han fikk tilbakefall i november. Han døde 10. januar av kreft i leveren.

Foto: Dylan Martinez / Reuters

Fredag ble Bowies kritikerroste plate «Blackstar» lansert, og bare to dager senere døde artisten, 69 år gammel.

Platen har blitt ansett for å være Bowies siste hilsen til fansen, med tekster som henspilte på hans nært forestående død.

Jobbet med ny plate

Tony Visconti

Tony Visconti, som var Bowies produsent av og på helt siden 1969, forteller at det finnes mer uutgitt materiale fra artistens siste tid.

Foto: Nathan Denette / Ap

Nå avslører Bowies mangeårige produsent Tony Visconti at Bowie jobbet på flere låter helt opp til han døde – låter som ikke er med på «Blackstar».

Han sier at Bowie i sine siste uker jobbet med demoversjoner til fem låter, og at de to snakket sammen om å lage en ny plate.

– På dette tidspunktet planla han en oppfølger til «Blackstar», og jeg var veldig begeistret. Både han og jeg tenkte nok at han minst hadde flere måneder igjen å leve siden han var så oppspilt over tanken på en ny plate. Så det må ha gått veldig raskt på slutten, sier Visconti til Rolling Stone.

Visconti forteller også at han under arbeidet med plata oppdaget hva Bowie var i ferd med å gjøre:

– Din slue jævel. Du skriver et avskjedsalbum, sa Visconti til Bowie.

Fikk tilbakefall i november

Visconti forteller også om første gang han fikk vite at Bowie hadde kreft, og dette var tidlig i 2015.

– Han kom rett fra en cellegiftkur og hadde verken hår eller øyenbryn. Men da han fortalte meg ansikt til ansikt at han hadde kreft, var det sjokkerende. Selv om cellegiften fungerte i starten, fikk han et tilbakefall i november, og han skjønte at han kom til å dø.

Det blir ingen begravelsesseremoni for den britiske artisten. Bowie skal ha blitt kremert i New York kort tid etter at han døde, uten verken venner eller familie til stede, skriver to britiske aviser.

Laster innhold, vennligst vent..

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)