Hopp til innhold

Hvem vinner romanprisen?

Hvilken norsk roman går til topps i konkurransen om P2-lytternes romanpris? Du kan tippe vinneren her!

De nominerte til P2-lytternes romanpris

Her er de nominerte til P2-lytternes romanpris.

Foto: Scanpix/Cappelen Damm

Lørdag 6. februar møtes seks P2-lyttere for å diskutere seg frem til en vinner av radiokanalens tradisjonsrike romanpris. Hvilken bok går til topps i år?

Du kan tippe på en av de nominerte bøkene i vår nettkonkurranse. Da er du med i trekningen om et sett av alle de seks romanene.

Fristen er fredag 5. februar.

Send ditt forslag her: romanprisen@nrk.no

Og her er kandidatene:
Niels Fredrik Dahl: ”Herre”
Karl Ove Knausgård: "Min kamp 1"
Mirjam Kristensen: ”Et rikt liv”
Britt Karin Larsen: ”Det vokser et tre i Mostamägg”
Atle Næss: ”Din nestes eiendom”
Anne Oterholm: ”Toget fra Ajaccio”

Les mer om kandidatene:

Her er de seks nominerte

Sendetider for romanprisen

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)