Serum.Placeholder.Image /

I dybden med Brenner & bøkene

Brageprisvinneren Rune Christiansen, kanskje norsk litteraturs største "hemmelighet", om hvordan han allerede som smågutt la merke til de minste ting. Sånt blir det en forfatter av.

Siste om bøker fra TV og radio

Statsminister Erna Solberg handler bøker til sine ansatte til jul, og vi blir med på gavehandelen. Hvorfor vil hun gi bort akkurat disse bøkene? I tillegg kommer Jon Michelet og det danske stjerneskuddet Josefine Klougart. 
Programleder: Hans Olav Brenner (8:10)
Prisbelønt feel bad-bok for ungdom, van Goghs brev på norsk for første gang, og ny diktsamling om tusser og troll. Dette er overskriftene for denne utgaven av Kulturhuset bok.
Erling Kittelsen om : Diktet løper som en by, i Diktafon
TV-filmen Den andre mannen i meg er basert på dikteren Olav H. Hauges dagbøker fra perioden 1924-1994. Den prisbelønte skuespilleren Henrik Mestad, formidler de voldsomme kreftene som preget Hauges liv og dikteriske univers.

Anmeldelser

Kulturhuset bok: Biblioteket er ikke lenger et stille sted. Før sa vi hysj på biblioteket. Nå skal det debatteres og diskuteres der også. Hva skjedde med stillheten, spør reporter Knut Hoem?
Ukens klassiker i Kulturhuset: Hans og Grete
I 30 år har Lars Saabye Christensens roman Beatles vært selve «oppvekstromanen», og betydd mye for mange, både når det gjelder å finne veien inn i litteraturen – og også finne seg sjæl.