Hopp til innhold

Blir «Trucker's Hitch» ny Ylvis-hit?

Reven ble en verdenssensasjon, nå har Ylvis samarbeidet med hitmaskinen Stargate igjen. Her kan du høre resultatet.

Ylvis

NY HIT? : Ylvis-brødrene fikk mye applaus for sin nye låt om en knute.

Foto: Anette Torjusen / NRK

«The Fox» gjorde brødrene fra Bergen til verdensstjerner. Nå har Ylvis vært i studio med Stargate igjen og kveld fikk vi høre resultatet.

– Målet er en milliard på Youtube, sa de to brødrene etter kveldens show på Folketeateret.

Sett av nesten en halv milliard

Tullesangen om reven tok verden med storm og ble helt uventet en Youtube-hit i megaklassen. Så langt er den sett nesten av en halv milliard. Stjerneduoen Stargate hjalp Ylvis-brødrene som en vennetjeneste og etter «The Fox»-suksessen har de holdt kontakten på flere prosjekter.

I kveld var det premiere på sangen som kan bli en ny Ylvis-hit.

Her kan du se den nye videoen, «Trucker's Hitch»:

– En fantastisk knute

Midt i showet var det klart for den nye videoen, med elleville fans i salen. Denne gangen har de ikke funnet inspirasjon i dyrerike, men mer på den hjemlige fronten. Sangen handler nemlig om en ganske så avansert knute. En knute de begge mener de klarer å knyte.

– Selvfølgelig klarer vi det, noe annet ville jo vært flaut, sier de lattermildt.

Og inspirasjon fant de på internett.

Ylvis på Linnekleppen

UTSIKT: Flere scener fra den nye videoen er spilt inn i branntårnet Linnekleppen i Østfold.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Vi satt og så på knuter på internett og da kom denne teksten til oss. Vi skriver jo ofte sanger om ting som opptar oss, forklarer de.

Knuten er også testet ut i praksis.

– Det er faktisk en fantastisk knute. Vi hadde danseprøve til denne sangen og så var det noen som skulle klatre opp en skummel stige. Da brukte vi den knuten for å knyte fast stigen og den var bunnsolid, forklarer de to brødrene.

Mye av videoen er filmet fra branntårnet på Linnekleppen i Østfold og i områdene rundt. Ingen av de to hadde vært der før, men synes det var en opplevelse.

Ylvis

GLAM: Talkshowet bød på alt fra ballonger til confetti - det var ikke spart på noe under åpningsshowet.

Foto: Anette Torjusen / NRK

– Det var veldig stas og veldig fint. Det var utrolig kjekt å kunne fly rundt med kameraer der. Og det var ekstra stas å snakke med han som var vakt.

Mot milliarden

Nå satser de to brødrene nok en gang mot stjernene, og håper, med glimt i øyet, at den nye videoen sikrer en milliard seere på Youtube.

«The Fox» ble første gang presentert i forbindelse med talkshowet «I kveld med Ylvis »på TVNorge i september for ett år siden. De to brødrene Bård og Vegard Ylvisåker fikk en internasjonal oppmerksomhet de ikke en gang hadde turt å drømme om.

Ylvis-videoen "The Fox" har blitt et internett-fenomen på bare tre dager.

Showet ble sendt for første gang for fire år siden. I tillegg til selv å være programledere, var også Calle Hellevang-Larsen med. Programmet ble kåret til beste forestilling – TV/Film under Komiprisen 2012.

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

STJERNENES VALG: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen har laget ny låt med Ylvis, men har laget slagere for en rekke kjente artister.

Foto: Braata, Espen / VG


Høsten 2012 ble sesong to av «I kveld med Ylvis »sendt på TVNorge. Calle var opptatt med Raske Menn og nytt sidekick var den svenske komikeren David Batra.

Stargate, med Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i spissen, har gjort stor suksess i USA. Det norske Grammy Award-vinnende musikkproduksjons- og låtskriverselskapet har toppet Billboard Hot 100-listen fire ganger og har skrevet låter for artister som blant andre Rihanna, Beyoncè og Shakira.

Da sceneteppet falt på et fullsatt Folketeateret, runget den nye låten «Trucker's Hitch» ut fra høytalerne. Og statsminister Erna Solberg var gjest.

Selv om de håper på god respons på den nye låten, er det først og fremst gøy å holde på, fremholder de.

– Vi kan jo ikke slutte å jobbe.

Ylvis

FIRERBANDE: Vel blåst etter livesending fra Folketeateret med Ylvis.

Foto: Anette Torjusen / NRK


Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.