Ble millionær etter grov mobbing

Oisann, innholdet som skulle vises her støttes ikke lenger. Vi beklager!

En eldre dame ble mobbet av en ungdomsgjeng som filmet trakasseringen. Nå har hendelsen ført til at det 68 år gamle mobbeofferet har fått over 2,7 millioner kroner i en innsamlingsaksjon på nettet.

Karen Klein jobber som vakt på skolebussen i distriktet Greece i staten New York. Hun har i jobb å sørge for at elevene oppfører seg ordentlig mot hverandre til og fra skolen, men i stedet ble Klein offer for mobberne og måtte tåle grov hets i over ti minutter.

Etter at den hjerteskjærende videoen ble sluppet på internett på onsdag, har den spredd seg i rekordfart. Trakasseringen har vekket både media og folkeopinionen i USA, og mange har engasjert seg i mobbingen.

Mobbet på det groveste

Elevene mobbet Klein for utseendet, at hun var tykk og fattig med stygge klær. Men det var ikke dette som traff henne hardest.

I etterkant fortalte hun at den vondeste kommentaren var da en av de fire elevene sa at hun var så stygg at barna hennes burde ta livet av seg. Karen Kleins sønn tok selvmord for ti år siden.

Historien om Klein har på kort tid blitt et fenomen som har nådd flere av landets største mediehus. Klein har vært på nyhetsprogram som Today Show, Fox News og CBS News der hun har fortalt om den vonde opplevelsen.

Millionær etter støtteinnsamling

Men nå ser det ut til at det vil komme noe godt ut av mobbehistorien. Engasjerte amerikanere har samlet inn over 2,7 millioner kroner til Klein i en innsamlingsaksjon på nett. Målet med aksjonen var 30 000 kroner, slik at Klein kunne få tatt seg en velfortjent ferie, men responsen har overgått alle forventninger.

68-åringen sa på Today Show at hun er overveldet over all støtten hun har fått.

Ba om unnskyldning

Hun oppfordret foreldrene til å ha bedre kontroll på hva barna driver med.

– Det er leit at sønnene deres oppførte seg på denne måten. De er sikkert ikke slik hjemme, men man vet ikke hva de driver med når de går ut døra.

Faren til en av guttene ba senere om unnskyldning til Klein.

– Jeg er veldig lei for det som har skjedd. Dette er ikke måten jeg har oppdratt barna mine på, og jeg kunne ikke i mine villeste fantasier forestilt meg at han kunne gjøre noe slikt, unnskyldte Robert Helm.

Innsamlingsaksjonen til Klein ruller videre, og den nybakte millionæren vil kunne ta seg en svært lang ferie med pengene som har strømmet inn de siste dagene.

Siste nytt: Kultur

 • Lauryn Hill - Foto: Patrick Semansky / Ap
  Foto: Patrick Semansky / Ap

  Intimkonsert med Lauryn Hill

  Lauryn Hill, som har hatt et turbulent år bak seg med fengselssoning for skatteunndragelser, er norgesaktuell i september.

  Etter en kritikerrost USA-turné, og som har inkludert en hyllet opptreden på Coachella-festivalen i vår, tar hun turen til Europa.

 • Johnny CashAP
  Foto: AP

  Cash-datter med minnebok om faren

  En bok der Johnny Cash skriblet ned sine barndomsminner, slik datteren Tara ba ham om, blir nå til bok.

  Under tittelen «Recollections by J.R. Cash» og med undertittelen «Childhood Memories of Johnny Cash», kommer leserne tett på musikklegenden, gjennom minnene han deler.

 • Golden Globe Nominations - Foto: Anonymous / NTB Tema
  Foto: Anonymous / NTB Tema

  Fra «Biler» til Fredrikstad

  I november er det ny animasjonsfilmfestival i Fredrikstad, og første gjest er nå klar: Michal Makarewicz med 11 års fartstid i Pixar.

  Han har bidratt som animatør i filmer som «The Incredibles», «Cars», «Ratatouille», «Wall-E», «Toy Story 3» og «Brave».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.