Hopp til innhold

Ble millionær etter grov mobbing

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En eldre dame ble mobbet av en ungdomsgjeng som filmet trakasseringen. Nå har hendelsen ført til at det 68 år gamle mobbeofferet har fått over 2,7 millioner kroner i en innsamlingsaksjon på nettet.

Karen Klein jobber som vakt på skolebussen i distriktet Greece i staten New York. Hun har i jobb å sørge for at elevene oppfører seg ordentlig mot hverandre til og fra skolen, men i stedet ble Klein offer for mobberne og måtte tåle grov hets i over ti minutter.

Etter at den hjerteskjærende videoen ble sluppet på internett på onsdag, har den spredd seg i rekordfart. Trakasseringen har vekket både media og folkeopinionen i USA, og mange har engasjert seg i mobbingen.

Mobbet på det groveste

Elevene mobbet Klein for utseendet, at hun var tykk og fattig med stygge klær. Men det var ikke dette som traff henne hardest.

I etterkant fortalte hun at den vondeste kommentaren var da en av de fire elevene sa at hun var så stygg at barna hennes burde ta livet av seg. Karen Kleins sønn tok selvmord for ti år siden.

Historien om Klein har på kort tid blitt et fenomen som har nådd flere av landets største mediehus. Klein har vært på nyhetsprogram som Today Show, Fox News og CBS News der hun har fortalt om den vonde opplevelsen.

Millionær etter støtteinnsamling

Men nå ser det ut til at det vil komme noe godt ut av mobbehistorien. Engasjerte amerikanere har samlet inn over 2,7 millioner kroner til Klein i en innsamlingsaksjon på nett. Målet med aksjonen var 30 000 kroner, slik at Klein kunne få tatt seg en velfortjent ferie, men responsen har overgått alle forventninger.

68-åringen sa på Today Show at hun er overveldet over all støtten hun har fått.

Ba om unnskyldning

Hun oppfordret foreldrene til å ha bedre kontroll på hva barna driver med.

– Det er leit at sønnene deres oppførte seg på denne måten. De er sikkert ikke slik hjemme, men man vet ikke hva de driver med når de går ut døra.

Faren til en av guttene ba senere om unnskyldning til Klein.

– Jeg er veldig lei for det som har skjedd. Dette er ikke måten jeg har oppdratt barna mine på, og jeg kunne ikke i mine villeste fantasier forestilt meg at han kunne gjøre noe slikt, unnskyldte Robert Helm.

Innsamlingsaksjonen til Klein ruller videre, og den nybakte millionæren vil kunne ta seg en svært lang ferie med pengene som har strømmet inn de siste dagene.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK