BigBang var oppløst

BigBang er klare med nytt album, og holder fortsatt sammen etter ti år som band. Bandet består i dag av (f.v.) Øystein Greni, Erik Tresselt og Olaf Olsen. Foto: Promo.

BigBang er klare med nytt album, og holder fortsatt sammen etter ti år som band. Bandet består i dag av (f.v.) Øystein Greni, Erik Tresselt og Olaf Olsen. Foto: Promo.

På mange måter er det et under at BigBang fortsatt holder sammen etter ti år, og nå er klare med det nye albumet, ”Poetic Terrorism”. For vokalist, gitarist og frontfigur Øystein Greni forteller at bandet egentlig var oppløst da de slo gjennom med ”Wild Bird” høsten 1999.

Se bilder: BigBang live!

Se flere bilder av BigBang!

På den tiden bestod bandet, i tillegg til Greni, av Erik Tresselt på bass, Christian Syvertsen og Olaf Olsen.

BigBang: "Poetic Terrorism" (Grand Sport Records).

BigBang: "Poetic Terrorism" (Grand Sport Records).

Men Greni røk uklar med Tresselt i prosessen som fulgte. På deres nye album er imidlertid Tresselt tilbake igjen på bassen siden Nicolay Eilertsen har fått andre ting å holde på med.

- Var egentlig oppløst

- I den perioden rundt da vi slo gjennom, var bandet egentlig oppløst. Da hadde Martin Horntvedt, som spilte på ”Electric Psalmbook” sluttet fordi han måtte tjene penger. Han hadde masse utgifter og bodde ikke hjemme hos moren og faren sin, som oss andre. Så bandet var mer eller mindre ferdig, og vi bare gjorde noen helt sporadiske spillejobber, forteller Øystein Greni til NRK.

BigBang i 1999, da de slo gjennom med hiten "Wild Bird". Da bestod bandet av (f.v.) Erik Tresselt, Kristian Syvertsen og Øystein Greni. Foto: BigBang / Scanpix.

BigBang i 1999, da de slo gjennom med hiten "Wild Bird". Da bestod bandet av (f.v.) Erik Tresselt, Kristian Syvertsen og Øystein Greni. Foto: BigBang / Scanpix.

- Men plutselig, mens vi holdt på å runde av, så tok det av veldig. Og den omveltningen den er veldig stor. Da skjedde det en hel masse.

Dramatiske dager

Det var tydelig dramatiske dager internt i BigBang på denne tiden, og Øystein Greni som bandet frontfigur og sterke leder gjorde seg gjeldende. Noe du også kunne høre ham snakke om i Lydverkets reportasje forleden.

- Da sparket jeg Erik (Tresselt) fra bandet, og det har jeg egentlig alltid angret på, samtidig som jeg ikke har angret på at Nicolay (Eilertsen) har vært med i bandet. For det har vært veldig fint også.

- Og da vi da kom videre bar det over stokk og stein for oss alle sammen. Ting gikk så fort; vi fikk platekontrakt, skulle i studio og på turné. Og da gjorde jeg mange ting i forvirringens øyeblikk som jeg har angret på senere. Men det jeg er veldig stolt av er at vi er venner alle sammen og at Erik nå har lyst til å komme tilbake igjen, synes jeg er helt fantastisk. Og han har heller ikke like mye respekt for meg som de som har blitt med senere, fordi han har vært med helt fra starten og kjenner meg veldig godt. Og det er veldig ålreit, sier Øystein Greni.

NB:

Mandag 18. april klokka 21 spiller BigBang live i programmet Kveldsåpent på NRK P1. Den konserten vil du også kunne følge her på nrk.no med både lyd og bilde, helt gratis.

Lenker

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.