Se bilder: BigBang live!

Se flere bilder av BigBang!

På den tiden bestod bandet, i tillegg til Greni, av Erik Tresselt på bass, Christian Syvertsen og Olaf Olsen.

BigBang: "Poetic Terrorism" (Grand Sport Records).

BigBang: "Poetic Terrorism" (Grand Sport Records).

Men Greni røk uklar med Tresselt i prosessen som fulgte. På deres nye album er imidlertid Tresselt tilbake igjen på bassen siden Nicolay Eilertsen har fått andre ting å holde på med.

- Var egentlig oppløst

- I den perioden rundt da vi slo gjennom, var bandet egentlig oppløst. Da hadde Martin Horntvedt, som spilte på ”Electric Psalmbook” sluttet fordi han måtte tjene penger. Han hadde masse utgifter og bodde ikke hjemme hos moren og faren sin, som oss andre. Så bandet var mer eller mindre ferdig, og vi bare gjorde noen helt sporadiske spillejobber, forteller Øystein Greni til NRK.

BigBang i 1999, da de slo gjennom med hiten "Wild Bird". Da bestod bandet av (f.v.) Erik Tresselt, Kristian Syvertsen og Øystein Greni. Foto: BigBang / Scanpix.

BigBang i 1999, da de slo gjennom med hiten "Wild Bird". Da bestod bandet av (f.v.) Erik Tresselt, Kristian Syvertsen og Øystein Greni. Foto: BigBang / Scanpix.

- Men plutselig, mens vi holdt på å runde av, så tok det av veldig. Og den omveltningen den er veldig stor. Da skjedde det en hel masse.

Dramatiske dager

Det var tydelig dramatiske dager internt i BigBang på denne tiden, og Øystein Greni som bandet frontfigur og sterke leder gjorde seg gjeldende. Noe du også kunne høre ham snakke om i Lydverkets reportasje forleden.

- Da sparket jeg Erik (Tresselt) fra bandet, og det har jeg egentlig alltid angret på, samtidig som jeg ikke har angret på at Nicolay (Eilertsen) har vært med i bandet. For det har vært veldig fint også.

- Og da vi da kom videre bar det over stokk og stein for oss alle sammen. Ting gikk så fort; vi fikk platekontrakt, skulle i studio og på turné. Og da gjorde jeg mange ting i forvirringens øyeblikk som jeg har angret på senere. Men det jeg er veldig stolt av er at vi er venner alle sammen og at Erik nå har lyst til å komme tilbake igjen, synes jeg er helt fantastisk. Og han har heller ikke like mye respekt for meg som de som har blitt med senere, fordi han har vært med helt fra starten og kjenner meg veldig godt. Og det er veldig ålreit, sier Øystein Greni.

NB:

Mandag 18. april klokka 21 spiller BigBang live i programmet Kveldsåpent på NRK P1. Den konserten vil du også kunne følge her på nrk.no med både lyd og bilde, helt gratis.

Lenker