Hopp til innhold

BigBang feirer på Wood

BigBang avslutter lørdagen på Norwegian Wood og feirer at det er 10 år siden de fikk platekontrakt.

Øystein Greni og BigBang på Notodden Bluesfestival 2008

Øystein Greni og BigBang, her på Notodden Bluesfestival i 2008, avslutter lørdagen på Norwegian Wood.

Foto: Per Ole Hagen, NRK

Chrissie Hynde

Chrissie Hynde og The Pretenders må finne seg i å ikke stå øverst på plakaten når de besøker Norwegian Wood i sommer.

Foto: Joel Ryan / AP

Bigbang får oppgaven med å avslutte lørdagskvelden under årets utgave av Norwegian Wood.

Festivalsjef Jørgen Roll lover en helt spesiell aften, der Bigbang tar med seg mange musikalske gjester og alt skal filmes. Det er dessuten et tiårsjubileum å feire.

Platekontrakten ventet backstage

– Da bandet i 1999 som et usignert nytt band spilte på vår hovedscene, ventet nemlig platekontakt med Warner Music da bandet kom backstage etter konserten, sier han.

Selv erklærer Øystein Greni at Norwegian Wood er en festival hvor han har «opplevd magi både som publikummer og som artist på scenen».

Noen billetter i salg

The Pretenders er også klare for lørdag 13. juni, men fremdeles skal flere navn på plass – og salget av dagspass til lørdag og søndag 14. juni, der Duffy foreløpig er eneste navn offentliggjort, vil derfor ikke starte ennå.

Firedagerspass til hele festivalen er i salg. Dagspass til torsdag 11. juni, der Neil Young og Lars Lillo-Stenberg er på pass, er utsolgt, mens det er dagspass igjen til fredag der Nick Cave & The Bad Seeds samt norske Heroes & Zeroes blir å høre.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)