Øystein Greni, Olaf Olsen og Lasse Weeden, BigBang - Foto: Jan Erik Svendsen / Promo /
Foto: Jan Erik Svendsen / Promo

BigBang fant ny bassist

BigBang brukte fjoråret på å spille inn sitt nye album ”To much Yang”. Men også til å finne ny bassist.

Øystein Greni, Olaf Olsen og Lasse Weeden, BigBang - Foto: Jan Erik Svendsen / Promo /
Foto: Jan Erik Svendsen / Promo

Les også: Last ned Bigbang

Bilder: BigBang på Norwegian Wood, 2006!

Alt om BigBang!

Singelen ”Hurricane Boy” er allerede godt kjent for radiolytterne og tirsdag kveld får du Norgespremiere på den neste singelen som slippes i Kveldsåpent på NRK P1. Og onsdag spiller bandet i P3Sessions

På turné i Danmark

BigBang har en lang historie med bandmedlemmer som har kommet og godt. Den eneste som har vært der hele tiden er frontfigur Øystein Greni. Nå har de igjen vært ute på leiting etter en ny bassist, og fant ham da de var på turné i Danmark før jul

- Hele fjoråret var et slags bass-Idol for oss. Vi er jo så heldige at det er veldig mange som har lyst til å være med å spille med oss; vi har spilt med veldig mange gode musikere og det var veldig vanskelig å bestemme hvem som skulle få være med, forteller Øystein Greni til Musikknytt i NRK P1. Og Greni hadde mange svært gode kandidater å velge mellom.

Kunne låtene bedre enn bandet

- I Danmark hadde vi med Øyvind Storli Hoel, som har vært fan av bandet, som spiller i bandet Texum. Jeg og Olaf (trommisen i BigBang red.anm.) ble jo helt sjokkert da vi spilte med ham første gang, for han kunne låtene bedre enn vi kunne, så det var veldig imponerende.

- Samtidig hadde vi spilt med en annen bassist som heter Lasse Weeden som jeg har kjent ganske lenge. Han har også spilt en del med Noora og Mira Craig, så vi valgte ham, og er veldig glad for at han ville være med.

Når Greni & Co nå har sluppet sitt nye album ”To much yang”, som kommer etter at de har vært og spilt flere konserter på SXSW-festivalen i Austin i Texas i neste uke, så legger de ut på en omfattende Norges-turné før festivalene står for tur i sommer og gutta tar med seg flyttelasset til LA til høsten. Det var ikke tidligere bassist Nicolay Eilertsen klar for.

- Teknikere er alltid bassister

- Vi har jo ikke hatt noen fast bassist i bandet det siste året. Det er forskjellige bassister som har spilt, også tidligere medlemmer av bandet. Og mange av teknikerne som har jobbet for oss, som Christian Engfeldt fra Cato Salsa Experience, er jo også bassister. Jeg vet ikke hvorfor, men teknikere er alltid bassister, forteller Øystein Greni.

- Så på det nye albumet er det sikkert fire-fem forskjellige folk som spiller bass, jeg også. Men Nicolay som var med en lang stund, hadde ikke lyst til å flytte til USA. Og det er jo mange som synes det virker kjipt i disse dager. Men Lasse Weeden har amerikansk statsborgerskap og faren hans er fra Chicago, så han er klar for å flytte.

Siste nytt: Kultur

 • Evakuert under Peer Gynt-forestilling - Foto: Marianne Ytre-Eide / NRK
  Foto: Marianne Ytre-Eide / NRK

  Måtte evakuere under Peer Gynt

  En røykbombe som var en del av Peer Gynt-forestillingen på Nationaltheatret førte til at hele teateret måtte evakueres nå i kveld.

 • Broiler-stuntSkjermbilde
  Foto: Skjermbilde

  Innrømmer at bilstunt ikke var ekte

  Flere har lurt på om DJ Broilers mye omtalte bilstunt er ekte eller om det er laget med videoeffekter. NRK Beta har blant annet diskutert det i denne saken. Men torsdag kveld innrømmer de overfor VG Nett at det bare var tull.

 • The Knife - Foto: Stian Andersen /
  Foto: Stian Andersen

  The Knife varsler at de gir seg

  The Knife varsler at de gir seg etter høstens turné. Bandet, som består av de søsknene Olof Dreijer og Karin Dreijer Andersson, platedebuterte i 2001, og ga ut sin siste plate i fjor. Karin Dreijer er også kjent for sitt samarbeid med Röyksopp.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.