Øystein Greni, Olaf Olsen og Lasse Weeden, BigBang - Foto: Jan Erik Svendsen / Promo /
Foto: Jan Erik Svendsen / Promo

BigBang fant ny bassist

BigBang brukte fjoråret på å spille inn sitt nye album ”To much Yang”. Men også til å finne ny bassist.

Øystein Greni, Olaf Olsen og Lasse Weeden, BigBang - Foto: Jan Erik Svendsen / Promo /
Foto: Jan Erik Svendsen / Promo

Les også: Last ned Bigbang

Bilder: BigBang på Norwegian Wood, 2006!

Alt om BigBang!

Singelen ”Hurricane Boy” er allerede godt kjent for radiolytterne og tirsdag kveld får du Norgespremiere på den neste singelen som slippes i Kveldsåpent på NRK P1. Og onsdag spiller bandet i P3Sessions

På turné i Danmark

BigBang har en lang historie med bandmedlemmer som har kommet og godt. Den eneste som har vært der hele tiden er frontfigur Øystein Greni. Nå har de igjen vært ute på leiting etter en ny bassist, og fant ham da de var på turné i Danmark før jul

- Hele fjoråret var et slags bass-Idol for oss. Vi er jo så heldige at det er veldig mange som har lyst til å være med å spille med oss; vi har spilt med veldig mange gode musikere og det var veldig vanskelig å bestemme hvem som skulle få være med, forteller Øystein Greni til Musikknytt i NRK P1. Og Greni hadde mange svært gode kandidater å velge mellom.

Kunne låtene bedre enn bandet

- I Danmark hadde vi med Øyvind Storli Hoel, som har vært fan av bandet, som spiller i bandet Texum. Jeg og Olaf (trommisen i BigBang red.anm.) ble jo helt sjokkert da vi spilte med ham første gang, for han kunne låtene bedre enn vi kunne, så det var veldig imponerende.

- Samtidig hadde vi spilt med en annen bassist som heter Lasse Weeden som jeg har kjent ganske lenge. Han har også spilt en del med Noora og Mira Craig, så vi valgte ham, og er veldig glad for at han ville være med.

Når Greni & Co nå har sluppet sitt nye album ”To much yang”, som kommer etter at de har vært og spilt flere konserter på SXSW-festivalen i Austin i Texas i neste uke, så legger de ut på en omfattende Norges-turné før festivalene står for tur i sommer og gutta tar med seg flyttelasset til LA til høsten. Det var ikke tidligere bassist Nicolay Eilertsen klar for.

- Teknikere er alltid bassister

- Vi har jo ikke hatt noen fast bassist i bandet det siste året. Det er forskjellige bassister som har spilt, også tidligere medlemmer av bandet. Og mange av teknikerne som har jobbet for oss, som Christian Engfeldt fra Cato Salsa Experience, er jo også bassister. Jeg vet ikke hvorfor, men teknikere er alltid bassister, forteller Øystein Greni.

- Så på det nye albumet er det sikkert fire-fem forskjellige folk som spiller bass, jeg også. Men Nicolay som var med en lang stund, hadde ikke lyst til å flytte til USA. Og det er jo mange som synes det virker kjipt i disse dager. Men Lasse Weeden har amerikansk statsborgerskap og faren hans er fra Chicago, så han er klar for å flytte.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.