Hopp til innhold

Åpner for bedre sikt i Bjørvika

Byrådet gir etter for Riksantikvarens krav og åpner for lavere bebyggelse ved Middelalderparken i Oslo.

Lambda

Byrådsleder i Oslo åpner for lavere bebyggelse i Bjørvika.

Foto: HAV Eiendom

Riksantikvar Jørn Holme

Jørn Holme

Foto: Berit Roald / Scanpix

Riksantikvaren og Byrådet i Oslo møttes i dag ansikt til ansikt for å diskutere det nye Munchmuseet. På møtet kom det frem at byrådsleder nå er åpen for å diskutere plasseringen, samt å gjøre Kongsbakkeåpningen bredere.

– Dere går inn for at det kan bli lavere bebyggelse i området Kongsbakken?

– Det viktigste er at det blir bredere siktlinjer ut til Akershus. Da blir spørsmålet hvordan man ronderer uteområder, hvordan du legger opp bebyggelsen. Så skal vi ha en god prosess å sørge for at de interessene Riksantikvaren har utrykt for oss i dag blir ivaretatt, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland.

– Er dere åpne for å flytte på beliggenheten av Munchmuseet?

– Vi skal se på den nøyaktige plasseringen, sånn at vi kan ha en diskusjon om det. Men, i utgangspunktet mener jeg at den skal ligge på østsiden av operaen uten å skygge for operaen og sørge for at vi ikke sperrer siktlinjen andre steder.

Riksantikvaren er fornøyd

I november gikk riksantikvar Jørn Holme ut og krevde lavere bebyggelse i Bjørvika. I dag er Holme fornøyd med møtet, som han føler ble mer positivt enn forventet.

– Føler du at du har vunnet i dag?

– Vi har fått den tenkepausen som jeg ba om i høst. Jeg håper vi kan finne en løsning sammen med kommunen i løpet av dette halvåret, sier riksantikvar Jørn Holme.

Både Riksantikvaren og Byrådet i Oslo er helt klare på at Munchmuseet blir i Bjørvika. Det de skal snakke videre om er plassering av museet. Utsikten fra middelalderparken vil bli bevart.

Video nsps_upload_2010_1_15_10_7_43_789.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)