Hopp til innhold

BBC sparker 415 ansatte

Den britiske allmennkringkasteren kommer til å spare omtrent 490 millioner kroner årlig på kuttene.

BBC Broadcasting House

KUTTER KOSTNADER: BBC sparker 415 ansatte for å spare penger. BBC World Sevice, som kringkaster internasjonale nyheter på radio, rammes hardest.

Foto: WILL OLIVER / Afp

Nyhetsavdelingen til British Broadcasting Corporation, BBC News, sparker 415 ansatte for å kutte kostnader. Det annonserte BBCs nyhetsdirektør James Harding i dag.

Harding vil også modernisere den britiske allmennkringkastingen, og satse mer på moderne nyhetsformidling. For å gjøre dette skal BBC opprette 195 nye stillinger.

BBC World Service, som kringkaster internasjonale nyheter på radio, er avdelingen som rammes hardest av kuttene. 175 ansatte mister jobben.

BBC baserer, i likhet med NRK, store deler av sin drift på en lisensavgift som betales av dem som eier et TV-apparat i Storbritannia. Siden 2010 har lisensavgiften vært uforandret, noe som har gjort at den britiske rikskringkastingen har måttet kutte kostnader de siste årene.

– Rundt 70 prosent av våre driftskostnader går til ansatte, så det var dessverre uunngåelig at de ansatte ble rammet, sier James Harding til BBCs nettsider.

Nyhetsavdelingen til BBC sparket til sammen 215 ansatte i 2012 og 2013. Det er allerede uro blant de ansatte i selskapet, som neste uke har varslet at de vil streike i tolv timer.

BBC News har for øyeblikket 8400 ansatte.

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober