Bård og Lars på fisketur

Fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er igjen ute på nye eventyr. I løpet av fire nye programmer tester de fiskeferdighetene i Karibia, i Lærdalselva, i Egypt og i England.

Det blir noen rekorder og enda flere nestenrekorder, litt surmuling, et par skrøner og mange naturopplevelser. Første program er fra Tobago i Karibia.

Emigrerte til Tobago

Nye turer: Bård og Lars er igjen på tur sammen, selv om Lars har forsøkt å stikke av fra turkameraten

Nye turer: Bård og Lars er igjen på tur sammen, selv om Lars har forsøkt å stikke av fra turkameraten

En dag finner Bård et brev fra Lars i postkassen. Der står det at han har tatt med seg familien og flyttet til Tobago. De vil bort fra det masete, vestlige samfunnet og konsentrere seg mer om hverandre. Brevet nevner ikke fluefiske. Har Lars sluttet med fluefiske? Bård blir bekymret og reiser etter.

Løgn og bedrag

Vel fremme oppdager han familien installert i en sparsommelig bolig på stranden. Her lever de nøkternt og absolutt ikke som turister. Imidlertid klarer den litt mer turistifiserte Bård å lure Lars med på fisketur. Lars biter på agnet, og er med ett på fluefiskekjøret igjen.

Det som skulle være en koselig og harmonisk familieferie utvikler seg til en tilværelse med løgn og bedrag etter hvert som Bård og Lars finner på stadig mer kreative påskudd for å få fisket mest mulig. Vi avslører at de akkurat rekker å snuse på en verdensrekord før de blir oppdaget. Hvordan reagerer familien på Lars sitt svik?

Lyd og video

Siste nytt: Kultur

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

 • Mike Tyson - Foto: Christopher Polk / Getty Images
  Foto: Christopher Polk / Getty Images

  Lager film om Tysons liv

  Skuespilleren Jamie Foxx har takket ja til å spille Mike Tyson i en kommende spillefilm om bokserens liv, ifølge Variety. Filmen har ennå ikke fått en regissør, men manusforfatteren bak «The Wolf of Wall Street», Terrence Winter, skriver manuset.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.