Bård og Lars på fisketur

Fiskekompisene Bård Tufte Johansen og Lars Lenth er igjen ute på nye eventyr. I løpet av fire nye programmer tester de fiskeferdighetene i Karibia, i Lærdalselva, i Egypt og i England.

Det blir noen rekorder og enda flere nestenrekorder, litt surmuling, et par skrøner og mange naturopplevelser. Første program er fra Tobago i Karibia.

Emigrerte til Tobago

Nye turer: Bård og Lars er igjen på tur sammen, selv om Lars har forsøkt å stikke av fra turkameraten

Nye turer: Bård og Lars er igjen på tur sammen, selv om Lars har forsøkt å stikke av fra turkameraten

En dag finner Bård et brev fra Lars i postkassen. Der står det at han har tatt med seg familien og flyttet til Tobago. De vil bort fra det masete, vestlige samfunnet og konsentrere seg mer om hverandre. Brevet nevner ikke fluefiske. Har Lars sluttet med fluefiske? Bård blir bekymret og reiser etter.

Løgn og bedrag

Vel fremme oppdager han familien installert i en sparsommelig bolig på stranden. Her lever de nøkternt og absolutt ikke som turister. Imidlertid klarer den litt mer turistifiserte Bård å lure Lars med på fisketur. Lars biter på agnet, og er med ett på fluefiskekjøret igjen.

Det som skulle være en koselig og harmonisk familieferie utvikler seg til en tilværelse med løgn og bedrag etter hvert som Bård og Lars finner på stadig mer kreative påskudd for å få fisket mest mulig. Vi avslører at de akkurat rekker å snuse på en verdensrekord før de blir oppdaget. Hvordan reagerer familien på Lars sitt svik?

Lyd og video

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg.

  Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

  Styreleiaren i legatet, litteraturkritikar Tom Egil Hverven, meiner Fidjestøl i dei tre sakprosabøkene sine har klart å kombinere ein kraftfull, dynamisk prosa med eit språkleg og historisk avansert
  tankearbeid.

  – Prisvinnaren er da også sjølv utdanna filosof og arbeider som ournalist, seinast i Morgenbladet, ved sida av forfattargjerninga, sa styreleiaren i pristalen sin onsdag.

  Fidjestøl debuterte med «Hans Jonas», om filosofen ved same namn, i 2004.

  Han har sidan gitt ut biografien «Eit halvt liv» (2007) om Per Sivle og «Trass alt» (2013) om Det Norske Teatret.

  (NTB)

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

 • huset huset - Foto: handout / NTB Tema
  Foto: handout / NTB Tema

  Sannheten bak «Huset på prærien»

  Mer enn 80 år etter at hun skrev den, blir Laura Ingalls Wilders selvbiografi publisert.

  Barnebokserien «Huset på prærien», basert på hennes egen barndom, vant henne talløse unge tilhengere fra 1930-tallet.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.