Barbeint Dadafon

Dadafon er Kristin Asbjørnsen (vokal), Jostein Ansnes (gitar), Øyvind Engen (cello), Eirik Øien (bass), Kenneth Kapstad (trommer). Foto: Promo.

Dadafon er Kristin Asbjørnsen (vokal), Jostein Ansnes (gitar), Øyvind Engen (cello), Eirik Øien (bass), Kenneth Kapstad (trommer). Foto: Promo.

Kristin Asbjørnsen og Dadafon er klare med ny plate. Den heter ”Harbour” og kommer ut 8. mars. Bandet har vært på besøk i studio hos Kveldsåpent i NRK P1. Når Kristin skal synge tar hun av seg skoene, også under konserter.

Flere artister live her!

Mer Dadafon:

Se:

Dadafon på Norwegian Wood, 2003

Les:

Biografi

Hør:

Dadafon på by:Larm

- Det er rett og slett bare et eller annet med at jeg liker å komme ned på bakken, og få litt fotfeste når jeg skal synge. Jeg blir rett og slett litt nervøs hvis jeg har på meg sko.

Dadafon elsker å spille konserter, og Kristin Asbjørnsen er alltid barbeint på scenen. Foto: Promo.

Dadafon elsker å spille konserter, og Kristin Asbjørnsen er alltid barbeint på scenen. Foto: Promo.

Jeg syns jo egentlig sko er veldig kult, det er jo veldig mange tøffe sko. Jeg prøver meg noen ganger, men jeg må ta de av meg, sier Kristin Asbjørnsen til Kveldsåpent i NRK P1.

- Det er noe med at jeg bruker hele kroppen når jeg synger. Det er jo instrumentet mitt, og da er det ikke alltid så lett å ha sko på seg.

Hører på dansemusikk

Dadafon har hatt et spennende år. Bandet fikk god mottakelse for albumet ”Visitor” som kom i februar 2003, de fikk en Alarmpris og ble nominert til en Spellemannpris og spilt land og strand rundt. Og når de reiser har de en litt sær vane. De hører nemlig på danseband-musikk i bandbussen.

- Det er jo egentlig gutta som er ansvarlig for dette. Vi må jo få tida til å gå, forteller bandet. – Vi er jo veldig opptatt av mye forskjellig musikk, og vi koser oss med litt forskjellige typer sjangere, også dansebandmusikk.

Lyd og video

Lenker

Siste nytt: Kultur

 • I kveld med YlvisSBS Discovery
  Foto: SBS Discovery

  Ylvis gjør som Skavlan

  Våre nordiske naboer for også mulighet til å følge TVNorges nye storsatsing «I kveld med Ylvis Live». Det direktesendte programmet blir vist på TVNorges søsterkanaler Kanal 9 i Sverige og og Kanal 6 i Finland senere samme uke, bekrefter eierselskapet SBS Discovery.

 • Mark Knopfler - Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
  Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

  Mark Knopfler til Norge

  Dire Straits-legenden spiller fire konserter i Norge neste sommer. Knopfler skal spille i Stavanger, Bergen, Oslo og Trondheim i perioden 8. til 12. juni. Turnéen er knyttet til utgivelsen av hans niende soloplate, ved navn «Tracker».

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.