Hopp til innhold

Atle Pettersen blir ny programleder i Beat for Beat

Ivar Dyrhaug går inn i sin siste sesong som programleder for Beat for Beat. Nå er arvtakeren hans klar. Atle Pettersen skal lede det populære musikkprogrammet fra og med neste år.

Atle Pettersen

NY PROGRAMLEDER: Atle Pettersen skal ta over som programleder i Beat for Beat etter Ivar Dyrhaug.

Foto: Julia Naglestad / Julia Nagelstad/NRK

– Det er helt sinnssykt. Det er under ett år siden jeg ble invitert til å være programleder i Julemorgen, og nå skal jeg inn i Gullrekka. Det er utrolig stort, sier Atle Pettersen.

Ivar Dyrhaug har ledet programmet siden det først kom på lufta i 1999, og Beat for Beat har vært en sikker seermagnet i alle disse årene. En tradisjon Pettersen ønsker å videreføre.

– Det er litt ærefrykt knyttet til det å ta over et program som hele Norge har et så sterkt forhold til og som har gått i så mange år. Man må behandle det med respekt, men jeg har også lyst å tilføre noe av meg selv, sier han.

Det gjenstår åtte episoder av Beat for Beat denne sesongen. Dyrhaugs siste Beat for Beat sendes fredag 18. desember.

Ingen store endringer

Atle Pettersen

STJERNEKAMP: Atle Pettersen har vært med i en rekke NRK-programmer tidligere, blant annet Stjernekamp i 2013.

Foto: Julia Naglestad / NRK
Nadia Hasnaoui og Atle Pettersen

SOMMERÅPENT: Atle Pettersen var i sommer programleder i NRKs Sommeråpent sammen med Nadia Hasnaoui.

Foto: NRK

Det er usikkert om programlederbyttet vil føre med seg noen store endringer i programmet, men Pettersen sier han ønsker å tilføre noe nytt.

– Dette er veldig ferskt for meg også, og jeg har så vidt kommet i gang med jobbinga. Vi skal ikke endre så mye på konseptet, men jeg har jo lyst å bruke mine styrker og kvaliteter til å tilføre noe nytt. Men akkurat hva det blir, vet jeg ikke ennå.

– Kommer du til å prøve splitthopp?

– Splitthoppet tror jeg ikke jeg skal begi meg utpå, gitt.

En æra er over

Prosjektleder Stian Malme sier det nå er slutten på en æra, men at de gleder seg veldig til å se Pettersen på skjermen.

– Først og fremst er det noe vemodig ved at Ivar Dyrhaug-æraen er over. Men når det kapittelet tar slutt, er vi veldig glade for å få på plass en så dynamisk og talentfull mann som Atle.

Har dere hatt et ønske om å treffe et yngre publikum?

– Jeg tror Atle treffer både ungt og gammelt. Han er først og fremst en talentfull fyr som appellerer til store seergrupper. Men det er ingen ulempe at han appellerer til unge, sier han.

Malme sier fokuset nå ligger på å lage de siste programmene med Ivar Dyrhaug og deretter se mot neste sesong.

– Først skal vi lage åtte programmer til med Ivar. Deretter gleder vi oss til å sette i gang med Atle og se hvor vi skal ta Beat for Beat videre, sier Malme.

Hør et lengre intervju med Atle Pettersen fra Nitimen onsdag.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter