Hopp til innhold

Apple-press stopper Jobs-dukke

Apples trusler om søksmål gjør at en kinesisk leketøysprodusent dropper salget av en Steve Jobs-dukke.

Steve Jobs dukke

Apple-gründer Steve Jobs døde i oktober i fjor. Salget av Jobs-lekefiguren er nå stoppet etter at Apple truet med søksmål mot den kinesiske produsenten.

Foto: In Icons

Salget av den 30,4 cm høye lekefiguren skulle etter planen starte i begynnelsen av februar.

Nå har press fra Apples advokater gjort at selskapet In Icons dropper planene.

– Dessverre har vi opplevd et kolossalt press fra Apples advokater og Steve Jobs' familie, skriver selskapet på sin nettside.

– Føler med familien

Steve Jobs-dukka

Salget av denne dukka er stoppet etter press fra advokater.

Foto: Inicons.com

Prisen skulle være omtrent 600 kroner, og det første opplaget av lekefiguren var allerede utsolgt etter forhåndssalg.

– Selv om vi mener vi ikke har brudd noen juridiske grenser, har vi bestemt oss for å stanse tilbudet, produksjonen og salget av lekefiguren. Vi har oppriktig medfølelse for Steve Jobs' familie. Vi ønsker ikke å opprøre dem, skriver selskapet.

Dukka kopierte den avdøde Apple-gründeren ned til minste detalj, i form av klær, briller og et banner med setningen «one more thing», som Steve Jobs pleide å ytre mot slutten av presentasjonene sine.

Den skulle også komme med flere sett utskiftbare hender, slik at den kan peke og gestikulere på klassisk Jobs-vis. Nå er salget altså stoppet.

LES OGSÅ:

(AFP/NRK)

Video Apple-gründer Steve Jobs er død

VIDEO: Apple-gründer Steve Jobs døde 5. oktober 2011. Se Dagsrevyens innslag fra dagen etter.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)