Hopp til innhold

P4: – Selv de beste kan tråkke feil

Komiker Atle Antonsen la seg i går flat etter at han i helga sendte en rekke truende tekstmeldinger til komikerkollega Ørjan Burøe. P4 er glade for at Antonsen gikk ut og beklaget hendelsen.

Antonsen/Burøe

BEKLAGER: Atle Antonsen beklager en rekke tekstmeldinger han har sendt til Ørjan Burøe. Han forteller at det som har blitt tolket som drapstrusler ikke var alvorlig ment.

Foto: Ruud, Vidar/Vegard Grøtt / NTB scanpix

Stand up-komikeren mottok tekstmeldingene på lørdag etter at VG publiserte innlegget «Skjerp dere kvinner» hvor Ørjan Burøe diskuterte kjønnsdiskriminering av menn.

På søndag skrev komikeren innlegget «Drapstrusler uten smileys» på sin blogg der han la ut skjermbilder fra korrespondansen med Antonsen.

Antonsen trusselmelding

VERBALT ANGREP: De tre meldingene som startet korrespondansen lørdag kveld. Brukt med tillatelse fra Ørjan Burøe.

Foto: Skjermdump

I de neste meldingene kritiserer Antonsen Burøes humorshow og foreslår at han bør finne på noe annet.

– Selv de beste kan tråkke feil

Anders Opsahl

DIALOG: Programdirektør Anders Opsahl i P4 forteller at de har vært i kontakt med Atle Antonsen og at de er glade for at han har gått ut offentlig og beklaget meldingene.

Foto: Pressefoto

Atle Antonsen har sammen med komikerkollega Johan Golden radioprogrammet «Misjonen» på P4. Programdirektør Anders Opsahl i radiokanalen sier de er glade for at Antonsen har gått ut og beklaget.

– Atle Antonsen er en av Norges største komikere som vi er veldig takknemlige for å ha på kanalen, men selv de beste kan tråkke feil, skriver Opsahl i en epost til NRK.

– Vi har tett dialog og allerede vært i kontakt med han om denne saken. Vi er veldig glad for at han har beklaget hendelsen, skriver Opsahl.

– Ferdig med saken

Reklamen Antonsen henviser til er for annonsetjenesten Finn.no hvor Burøe og hans kone, den profilerte bloggeren Marna Haugen, vises sammen med parets sønn.

Slik Burøe tolker det, er bakgrunnen for meldingene at Antonsen syns det er galt at Burøe og Haugen er med i en reklame hvor deres sønn også figurerer.

Ørjan Burøe og Marna haugen

BLE TRUET: Ørjan Burøe mottok en tekstmelding fra Atle Antonsen der det sto at Antonsen skulle forsøke å drepe han neste gang de møttes. Slik Burøe tolker det er bakgrunnen for angrepet en reklame som han og kona Marna Haugen er med i.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Burøe valgte først å sladde navnet på Antonsen på sin blogg, men fortalte senere VG hvem som sto bak tekstmeldingene.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

På sin blogg skriver Burøe at han først ble såret før han etter hvert ble sint. Han har ingen planer om å anmelde saken til politiet.

– Jeg anser saken som ferdig og ute av verden, skriver Burøe i en tekstmelding til NRK.

Beklager meldingene

Dagen etter fulgte Antonsen opp med en melding hvor han skrev at han tok litt for hardt i og at han hadde «litt dårlig samvittighet». I en e-post til VG beklager han meldingene.

Antonsen beklagelse

BEKLAGET: Antonsen sendte en melding hvor han skrev at han hadde dårlig samvittighet. På sin blogg skriver Burøe at han mente Antonsen bagatelliserte saken med beklagelsen.

Foto: SKJERMDUMP

– Unnskyld til Burøe for klokkeren og ufin idioti fra min side. Dette er altså ikke en sånn politiker-unnskyldning, «hvis han føler dette, bla bla, så unnskyld». Nei, dette er en like ekte unnskyldning som lørdagens private meldinger var både unødvendige og toskete.

– Jeg har også beklaget og forklart direkte og privat til Burøe og kona, før det ble lagt ut på bloggen til Ørjan også, så det er sagt.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober