Hopp til innhold

Anno-vinner: – Har blitt ekstremt god på pokerfjes

Siden i fjor høst har Emilie Mehl holdt på hemmeligheten om at hun vant Anno. – Jeg bor sammen med to venninner, og de vet fortsatt ikke at jeg har vunnet!

Emilie Mehl i Anno
Foto: NRK

Etter å ha overbevist hele finaleuken med å vinne hver innledende konkurranse, var hun også best da det virkelig gjaldt. Emilie lå under 1–0 da finalen startet mot Enok, men kjempet seg til topps i kunnskapskonkurransen.

– Det var en helt vanvittig følelse å vinne! Det var en konkurranse som hadde pågått i 10 uker, med høy innsats, så da jeg vant var jeg kjempeglad, sier Emilie.

Overveldende følelse

Da seieren var et faktum, og hun var tilbake i 2014, fikk hun endelig snakke med familien sin igjen etter 10 uker. Da tok følelsene overhånd.

– Det var litt overveldende å snakke med mamma, jeg visste ikke hva jeg skulle si. Det var litt vanskelig, for ingen andre enn vi som var der skjønner hva vi har vært med på, sier hun.

Selv om hun fortalte foreldrene at hun hadde vunnet, har hun klart å holde på hemmeligheten overfor de andre rundt seg i månedene etter Anno.

– Jeg har blitt ekstremt god på pokerfjes. Jeg bor fortsatt med to venninner, og de vet ennå ikke at det er jeg som vant.

(Saken fortsetter etter videoen)

Det ble følelsesladet da Emilie ringte hjem etter finalen i Anno.

Emilie ringte hjem og snakket med foreldrene for første gang på 10 uker, rett etter finalen.

Oppsøkte kunnskap

Annos motto er «mestrer du tiden, mestrer du spillet», noe Emilie og Marie skjønte tidlig. Sammen oppsøkte de all den kunnskapen de kom over underveis, noe de holdt hemmelig for de andre.

– Vi visste at kunnskap kom til å være viktig. Men det var viktig å ikke se for langt frem i tid, men å planlegge på både kort og lang sikt. Jeg og Marie ville gi alt, og komme lengst mulig. Vi stod sammen, og visste vi kunne stole 100 prosent på hverandre. Det å ha en annen person som var helt lojal var viktig og en stor fordel.

Og kunnskapen ble viktig for Emilie, som svarte rett på alle de teoretiske spørsmålene i finalen.

– De kunne ha stilt vanskeligere spørsmål. Men da vi fikk båtbyggerspørsmålene, kunne jeg det fordi jeg hadde stått og hørt på oldermannen. Da tenkte jeg at det jeg hadde gjort lønte seg.

Emilie snakker om seieren i Anno.

Emilie ble bygårdens første mester, men det var ikke bare fordeler med det.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.