Hopp til innhold

Anneke von der Lippe nominert til Emmy

For andre gang er Anneke von der Lippe til stede på den røde løper når Emmy-prisen skal deles ut i New York i november. – Sist gang trodde jeg at jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier hun.

Anneke von der Lippe

EMMYNOMINERT: For andre gang er Annecke von Lippe nominert til Emmy.

Foto: NRK / NRK

Anneke von der Lippe (51) er nominert til den prestisjetunge internasjonale Emmy-prisen som beste kvinnelige skuespiller for sin rolle som Helen Sikkeland i NRK serien Øyevitne i NRK.

– Det er både litt uvirkelig og veldig stort og rart. Utrolig nok har jeg vært med på dette før, så jeg vet litt hva jeg går til denne gangen, sier hun til NRK.

Nominert tidligere

Sheridan Smith

KONKURRENT: Britiske Sheridan Smith er også nominert.

Foto: Joel Ryan / Ap

Som første norske skuespiller ble hun også nominert til den prestisjetunge prisen for 10 år siden. Da for sin rolle i som helseminister i NRK-serien Ved kongens bord.

– Nå vet jeg hva jeg går til, forrige gang var jeg fryktelig nervøs, og trodde jeg skulle besvime. Nå skal jeg bare kose meg, sier Anneke von der Lippe til NRK.

I år er tre stykker nominert. Denne gangen konkurrerer Lippe mot britiske Sheridan Smith fra TV-serien Cilla og den brasilianske veteranen Fernanda Montenegro.

– Det er fantastisk!

Fernanda Montenegro

KONKURRENT: Fernanda Montenegro er også nominert. Dama har fått Emmy før.

Foto: Evan Agostini / Ap

Land i hele verden, bortsett fra USA som har en egen Emmy-utdeling, er med og konkurrerer om den prestisjetunge prisen. For seriens regissør og manusforfatter betyr nominasjonen mye.

– Det betyr veldig mye, vi er ikke akkurat bortskjemt med Emmypriser eller nominasjoner. Det er fantastisk at Anneke er nominert for andre gang, sier regissør og manusforfatter Jarl Emsell Larsen på telefon fra Cannes

– Hvordan har mottakelsen vært i andre land?

– Serien har akkurat gått i Frankrike og kommer i Tyskland. Jeg vet ikke noe om selve resultatet, annet enn at den har gått i beste sendetid. Men den er akkurat gitt ut på DVD i Storbritannia, hvor den får fantastiske kritikker.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.