Hopp til innhold

Anne-Kat. tilbake i «Nytt på nytt»

Anne-Kat. Hærland er fredag tilbake i «Nytt på nytt», seks år etter at hun forlot gullrekkas mest sette program. – Vi får en av Norges beste komikere på besøk, og gleder oss til det, sier Knut Nærum.

Nytt på nytt med Anne-Kat.

Anne-Kat. Hærland var en del av «Nytt på nytt»-redaksjonen fra starten i 1999 og frem til hun ga seg i 2007.

Foto: NRK

Anne-Kat. Hærland

Anne-Kat. Hærland er gjest i fredagens Nytt på nytt.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

– Vi inngikk en avtale da hun var fast i panelet. Det var at hvis hun noen gang skulle slutte i «Nytt på nytt» og komme tilbake igjen, så skulle det være som gjest på mitt lag. Det blir hyggelig å ha henne tilbake, sier Knut Nærum til NRK.no.

Til Halden Arbeiderblad bekrefter Anne-Kat. at hun får det som hun vil når hun denne uken er tilbake som gjest på Nærums lag for å harselere med ukens nyhetssaker.

Kjendisinvestoren Jens Ulltveit-Moe skal holde Ingrid Gjessing Linhave med selskap på den andre siden av bordet.

Første visitt

Dette vil være første gang Hærland besøker programmet siden hun ga seg i 2007 for å satse på en solokarriere som standupkomiker.

– Det blir som når folk besøker sin gamle arbeidsplass, eller ringer på der de har bodd før for å se hva som er gjort med «kåken», sier Nærum, og legger til:

– Vi får en av Norges beste komikere på besøk, og gleder oss til det.

Anne-Kat. Hærland har i årene etter «Nytt på nytt» satt opp egne standupshow, i tillegg til å medvirke i NRK-programmene «Anne-Kat. ser på TV» og« Lyngbø og Hærlands Big Bang». I 2012 meldte hun overgang til TVNorge.

To blondiner i panelet

Skuespiller og komiker Linn Skåber tok over for Anne-Kat. Hærland, mens programleder Ingrid Gjessing Linhave tok over for Skåber igjen da hun ga seg foran høstens sesong. Nærum tror ikke det blir noe problem å ha to blondiner i panelet.

– Vi skal nok klare å håndtere hårfargen. Hvis fargen på håret er det som blir vanskelig, skal vi klare dette med god margin, sier han.

Det er heller ikke utenkelig at Linn Skåber blir å se igjen i panelet.

– Linn er velkommen, sier Nærum.

Parmiddag med ekskona

Ingrid Gjessing Linhave gleder seg til å få Hærland som gjest i programmet. Det synes hun er stor stas.

– Det blir gøy å sitte i samme program som henne, og ha det morsomt med henne. Jeg synes jo selvfølgelig at hun er superflink – hvem gjør ikke det, sier Linhave til NRK.no.

Hun avviser at hun ser på det som en trussel å ha en tidligere fast paneldeltaker tilbake i «Nytt på nytt».

– Jeg ser mer på det som en parmiddag hvor min mann Jon Almaas har invitert sin ekskone. Hun er både pen, morsom og smart, og middagen blir hyggelig og alle er glade. Men om hun vil overnatte sender jeg Jon et strengt blikk, sier Linhave og ler.

Nett-TV: Se tidligere sendte «Nytt på nytt»-sendinger her

Se video: Jon Almaas og Knut Nærum fremfører det Anne-Kat. savner aller minst med «Nytt på nytt»:

Anne-Kat Hærland er gjest i "Litt av et liv" lørdag 5. mai. Der avsløres det at hun hatet vignettmusikken i "Nytt på nytt" - noe Jon Almaas og Knut Nærum vet å utnytte.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober