Hopp til innhold

Alexandra Beverfjord er ny nyhetsdirektør i NRK

Beverfjord kommer fra stillingen som reportasjeredaktør i NRK Nyheter.

Alexandra Beverfjord

NY NYHETSDIREKTØR: Alexandra Beverfjord blir nyhetsdirektør i NRK etter Per Arne Kalbakk.

Foto: Marte Garmann

Onsdag ble det klart at 38 år gamle Alexandra Beverfjord blir ny nyhetsdirektør i NRK.

Hun kommer fra stillingen som reportasjeredaktør i NRK Nyheter, en stilling hun har hatt siden 2013.

Beverfjord kom til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet, en stilling hun hadde fra 2010 til 2013. Før dette var hun journalist i Dagbladet i flere år.

– Dette er en viktig jobb for NRK, derfor er det hyggelig at vi etter en bred og grundig rekrutteringsprosess endte opp med en intern kandidat, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

– Gleder meg

Alexandra Beverfjord mener NRK Nyheter må holde fast på og tydeliggjøre sin redaksjonelle profil for å være like viktig i morgen som i dag.

– Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken, sier Beverfjord.

Det handler ifølge den nye nyhetsdirektøren å være først med det hele bildet.

– Det betyr både at vi skal være først og best på de store sakene. Samtidig skal vi levere en troverdig nyhetsdekning som gjør publikum klokere, som gir dybde og analyse. Vi skal rett og slett være publikums hverdagsleksikon, sier hun.

– Jeg er glad for at Beverfjord har sagt ja til å lede nyhetsdivisjonen i NRK, og mener hun har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked, sier kringkastingssjefen.

Journalist og forfatter

38-åringen er utdannet innen sosialantropologi med en master fra NTNU i Trondheim. Hun har også skrevet flere bøker, blant annet «Kretsen» i 2010 og «Kronprinsen» i 2012. I 2009 ga hun ut boka «Det bor et barn i mitt hjerte» med Atle Dyregrov og Aide Løver.

Per Arne Kalbakk

BYTTER JOBB: Tidligere nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk går over i en ny stilling som etikkredaktør i NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

I 2011 vant hun den litterære prisen Maurits Hansenprisen – Nytt Blod for «Kretsen». En pris litteraturfestivalen Kongsberg Krim tildeler den beste norske krimdebut foregående år.

Tolv søkere

16 personer søkte først på jobben som nyhetsdirektør i NRK etter at det i september ble kjent at Per Arne Kalbakk skulle skiftes ut.

Denne listen ble senere kortet ned til tolv etter at fire personer trakk seg.

Søkelisten er offentlig, men tre av søkerne var likevel unntatt offentligheten av ukjente årsaker.

Per Arne Kalbakk går over i en ny stilling som etikkredaktør i NRK.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.